Скандалът с машините за гласуване повлия на изборите единствено в

...
Скандалът с машините за гласуване повлия на изборите единствено в
Коментари Харесай

ППДБ води в София, ГЕРБ - навсякъде без Русе и Кърджали, взема Бургас и Ст.Загора от раз


Скандалът с машините за гласоподаване повлия на изборите само в София. Според данните от екзит-половете към 17 часа, които бяха последните оповестени резултатите на претендента на ППДБ Васил Терзиев се качиха доста над предстоящите съгласно социологическите прогнози и доближиха 35-39% със сходни проценти за листата за общински съвет.

Основната борба беше за второто място на балотажа. Ако до него доближи Ваня Григорова, която имаше сходни проценти с Антон Хекимян – 19-23%, ще бъде по-интересен, тъй като другояче оповестената още сутринта от Борисов продължаваща Сглобка ще стане факт и в СОС, и за кметското място.

Което най-вероятно значи Васил Терзиев да стане кмет, само че решаващата роля за разпределението на парите на града да остане в ГЕРБ, който ще поеме общинския съвет. Тоест, ще се окажат правилни слуховете за предварителната сделка сред ръководещите в Сглобката на държавното управление партии.

Ако локална некоалиция не бъде реализирана, ГЕРБ може да сплоти към себе си останалите партии, които влизат в СОС, никоя от които не е в положителни връзки с ППДБ, изключително пък след вълненията от петък и събота около машините и цялата игра на кодове, забъркана от директно подчинената на премиера Денков де юре и де факто ДАНС.

Партията на Борисов води на всички места другаде в регионалните градове, като в много от тях ППДБ даже не отива на балотаж.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР