Скандалът с машините за гласуване изглежда доста нелепо. Обясненията са

...
Скандалът с машините за гласуване изглежда доста нелепо. Обясненията са
Коментари Харесай

Проф. Маринов: ГЕРБ са най-губещи от машинното гласуване, те имат интерес от скандала

" Скандалът с машините за гласоподаване наподобява много неуместно. Обясненията са меко казано нелогични. Целта е ясна - да се внушат подозрения в честността на вота, да се разколебаят гласоподавателите, в случай че може по-голяма част да не отидат да гласоподават. Ясно е кой има интерес от това - най-много ГЕРБ, тъй като те са най-големите губещи от въвеждането на машинното гласоподаване ", сподели проф. Александър Маринов в " Денят ON AIR ".

Според него ще има много висока изборна интензивност за обстановката в страната.

" Дали ще забележим президент на първи тур зависи единствено от това дали ще се реализира интензивност. Ако се реализира интензивност над 50% на изборите, Румен Радев ще завоюва от първи тур ", акцентира той пред Bulgaria ON AIR.

" Това, че не сме видели спор, е най-малкият проблем. Нямаше задоволително ясно изразени позиции по главните огромни въпроси на президентската институция. Един от претендентите през цялата акция не даде един съответен отговор на нито един въпрос, а другият беше фокусиран в една доста тясна част от проблематиката на държавността ", счита проф. Маринов.

По думите му страната се нуждае от едно отговорно, самоуверено водачество в тази тежка обстановка, тъй като се постанова да се взимат непопулярни решения.

" Много е мъчно да се направи прогноза дали ще има кабинет, тъй като първо зависи какви ще бъдат резултатите. При тези дребни разлики е доста значимо при кого ще отиде вторият мандат. Това е доста значимо, защото при неуспех на втория мандат, третият ще бъде доста сложен. Повечето политици схващат, че отговорността им ще бъде доста огромна, в случай че не създадат държавно управление ", разясни той.

" Няма непогрешимо държавно управление. Още по-малко можем да допуснем, че едно държавно управление няма да бърка в такава извънредно сложна обстановка, когато някои решения взаимно се изключват. Но като цяло служебното държавно управление се оправя. Да, има неодобрение против избрани негови стъпки, само че доста бързо това неодобрение отстъпва място на убеждението на от ден на ден хора, че без значение от грешките се движим в вярната посока ", обърна внимание проф. Маринов.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР