Скандалът с конярите в България продължава.С гневно писмо те обвиняват

...
Скандалът с конярите в България продължава.С гневно писмо те обвиняват
Коментари Харесай

Властимащите се опитват да откраднат 30 милиона от конярите

Скандалът с конярите в България продължава.С яростно писмо те упрекват властимащите, че желаят да откраднат 30 милиона дотации посредством огромните млекопроизводители и говевари. Направо назовават прислужник Димитър Зоров, който е от огромните млекопроизводители и консултант на министъра на земеделието и горите Порожанов. Решили са обаче да не се предават и да осуетият тази кражба посредством огромни митинги по време на българското европредседателство. Причина за това възмущение е, че посредством закон желаят конете да станат непасищни животни, посредством които огромните млекопроизводители ще прибират повече дотации, които е допустимо да финансират избрани политически фигури от властта. С една дума корупция. Дали това ще се удостовери посредством приемането на неуместния закон, гласящ, че коня не е пасищно животно следва да забележим. Ето и гневното писмо, което пратиха до нас отглеждащите коне:

На 4-ти октомври 2017 година с предложение на селсконеизвестния агроном Запрян Янков КОНЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ стават НЕПАСИЩНИ ЖИВОТНИ. Неведомо по какви аргументи, неразбираемо заради какво съноблуждение въпросният АГРОНОМ предлага потвърдено пасищни животни да ОТПАДНАТ ОТ „ ЛЕГИТИМНА” ДЕФИНИЦИЯ за пасищни животни. Откъде пристигна това божество на агрономическото съсловие да взема решение кои тъкмо са пасищните животни в страната? Дали пасищата на България се свършиха или тъкмо в пловдивско земите за култивиране свършиха?!
Та, всеки, който минава единствено по автомагистралата се удивлява по какъв начин от Пазарджишко до Старозагорско земите пустеят… Дали това е поради „ БАЩИНАТА ДЕПУТАТСКА ГРИЖА”?! Или това е поради големите хергелета коне, които изпасват плодородната тракийска котловина?! Или е поради обособените цигански коне, които БЕЗГРИЖНО И НЕКОНТРОЛИРАНО пасат по синорите на изоставените земи?! Грижата на агронома (известен единствено от листата на ГЕРБерски лакеи) е явно безгрижна. Некадърен агроном? Не, нямам доверие. Макар, че в случай че беше сръчен агроном щеше да бъде на добре платена работа към доста аграрни пловдивски и пазарджишки аграрни компании.
Но, както сподели преди време доктор Чирков – когато не ставаш за нищо – ставаш депутат…..
И, въпреки всичко болката ми е за конете.
Онези животни, от гърба на които е основана единствената страна в Европа, която не е променяла името си от самото си основаване. НАЙ-СТАРАТА ДЪРЖАВА НА ДНЕШНА ЕВРОПА. ТАЗИ ЕВРОПА, КОЯТО Е СЪШИТА ОТ БЕЗБРОЙ КНЯЖЕСТВА И ФЕОДАЛНИ СТОПАНСТВА. Днешната Европа обачше няма нищо срещу конете. Дори противоположното – днешната Европа регистрира ЗНАЧИМОСТТА на конете точно в запазване на биологичното многообразие по всички способи, поради което основава наставления и регламенти за тяхното запазване и размножаване с едно нормално изискване: КОНТРОЛ!
Тази думичка в мозъците на българските служители и държавни чиновници е УМСТВЕНА ЕКСПЛОЗИЯ. „ АМА КАК ЩЕ съдебна експертиза СПРАВИМ????!!!” е неистовият вик на всичкото държавно бюрократство, което се гнуси от това, което мърда, храни се, отделя…. И Бога ми – пасе трева и се развъжда!!!!! се!
Разковничето се крие в предишното. „ Есть человек – есть проблема”. Верни на УЧИТЕЛЯТ днешните ГЕРБЕРСКИ самодоволници вземат решение, че „ вся власть ГЕРБЕРОМ” и стартират да позволяват проблемите, като ги отстраняват. Засега почват с конете.
Само, че са си избрали погрешен тръбач. Защото с изключение на добитъчната маса гласоподаватели в България има и грамотни хора, които умеят да слушат и схващат. И, тези хора чуха, че едни „ близо 30 милиона лева” желаят да бъдат откраднати. Откраднати от кого и за какво – ще попита читателят. Отговорът е: откраднати от една група хора, които са просто близки до всички досегашни властоимащи.
Слушам и нямам доверие на очите си – по думите на един абсурден коментатор – един притежател на млечни животни, които НИКОГА не са виждали пасбище, пищи, че млечните крави и овце са лишени от пари, тъй като парите отиват за пасища на коне. Митко Зоров, който е и производител на този кански вик внезапно не помни, че парите за пасища не могат да бъдат трансферирани ей- по този начин за дотация за „ млечния сектор”. Като безкористен бенефициент на всички типове дотации, явно му се е досвидяло, че и други могат да получават пари за добре стопанисвани пасищни територии. Отговора на тази „ тежка дилема” е простоват – диалог с 10 притежатели на млечни говеда ще ви потвърди, че тези хора нямат потребност от хиляди декари
пасища, а от орни земи, от които да произведат лични евтини фуражи.
НО! В случая приказваме за притежатели на ферми с по 2000 дойни крави и овце. Като се сметне, че закона разрешава в полските земи на крава да се отпускат до 10 дка пасбище, а в планинските региони – до 20, БЕЗ ТЪРГ, а дотацията е почти 30 лева в полето и съвсем 42 в планината – това към този момент е доста апетитно. Свидетел съм по какъв начин притежатели на пасища за дотация молеха овцевъди да изкарват стадата си в Стара планина, с цел да не изгубят дотацията за пасището. Е, по какъв начин да не молиш – без нищо да правиш на терен от 2000 дка получаваш близо 80 000 лева
Наскоро излизат от ден на ден информации за деятели на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които стопанизват хиляди декари пасища. Но и спонсори на Българска социалистическа партия също са в играта, тъй като ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са си органични тризнаци.
Но, още веднъж да се върнем на вълнуващото признание на Митко Зоров, че едни 30 милиона се дават на „ едни коняри”. Сумата – каквато цитира Зоров би била с няколко милиона повече, в случай че следваме формулата – животно на декар. Да, но НЕ! Такива пасищни площи в България в границите на една община НЯМА! Затова несъмнено и днешните представители на един виртуален съюз „ Обединени Животновъди” обрисуват пасищни територии на стотици километри от главният си животновъден обект. Може, би тези толкоз дейни животновъди нямат
задоволително земя в личните си общини от Врачанско, Плевенско, Троянско, Карловско и за това обрисуват терени в Девинско, Смолянско, Боринско, Доспатско, Разложко, Кресненско…….
Все едно животните им ще минават стотиците километри, с цел да си пашуват безгрижно….
Но, заядливо, ще се върна на думите на Митко Зоров, който напълно не е малоумен като български на ниска цена народен представител – „ тези 30 милиона могат да се дадат за млечния сектор”. Как, бе, Митак??? Как тъкмо ще се дадат? Естествено отговора на митковците ще бъде: ами като се дадат пасища на производителите на мляко. И, моя простоват въпрос като зооинженер – технолог и селекционер е: АМА ЗАЩО СА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПАСИЩА, КАТО ВАШИТЕ ЖИВОТНИ ЖИВЕЯТ 365 ДНИ В ОБОРА ДО ЯСЛАТА???? Моя елементарен и неосведомен на далаверите отговор е: ДА ОТКРАДНЕТЕ СУБСИДИИТЕ ЗА ПАСИЩА„ ЗА ДА ПОКРИЕТЕ ОГРОМНИТЕ СИ ЗАГУБИ ОТ НИСКИТЕ ЦЕНИ НА МЛЯКОТО.
И, незабавно се сещам за стотиците губещи дребни – до 200 крави – млекопроизводители. НИТО ЕДИН от тези хора не свързва загубите си с липса на пасища. НИТО ЕДИН ОТ ПОТОМСТВЕНИТЕ ОВЦЕВЪДИ НЕ съдебна експертиза ОПЛАКВА ОТ ЛИПСА НА ПАСИЩА. ВСИЧКИ ВКУПОМ съдебна експертиза ОПЛАКВАТ ОТ ЛИПСА НА ПАЗАРИ.
И тук идва ред на размисъла за изгодата от Консултативния Съвет по Животновъдство към Министерството на земеделието и храните.
Какъв е този орган, кои са показани в него… КОИ СА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ЖИВОТНОВЪДИТЕ?!
Митко Зоров пред една национална медия споделя: „ въпроса с пасищата за конете е коментиран на поредност от консултативни препоръки и персонално някогашната министър Десислава Танева пое ангажимент да позволи този въпрос, само че не стигна времето”. И, отново „ ДА АМА НЕ”! писмо на МЗХГ демонстрира, че този въпрос въобще не е съществувал в провелите се 2 ДВА консултативни съвета, очевидно от фотография на писмото.
Поглеждайки стенограмата от последното съвещание на комисията за земеделие към 43то Народно събрание ще забележим, че въпросът с конете е бил позволен под видимо богатството отношение на сливенската депутатка и някогашна секретарка на Десислава Танева. Истината е, че вносителят на законопроекта е заплашил, че ще отдръпна законопроекта, в случай че остане смяна в дефиницията за пасищни животни – изключване на конете. Чест и почитания за българския професор Иван Станков!
И, още веднъж си идваме на думата за 30 милиона дотации за нищопроизвеждащи пасища.
Да, общителни четящий, пасищата не създават нищо друго с изключение на благини за тарикати. Наскоро потвърдени от медиите незаконно забогатели бенефициенти – разбирай далавераджии – демонстрираха, че за животни с ушни марки – овце и говеда тази скица е допустима, в случай че си близо до властта. За страдание тези същите далавераджии не могат да създадат това с конете, тъй като конете не се „ пломбират с ушни марки, които могат да се сменят през ден, а се маркират с инжектируем чип, който може да се открие единствено откакто се отреже врата на коня, магарето, мулето или катъра. Как се правят измами с животни без глави – несъмнено единствено вносителите на законопроекта знаят. Както и Сотир Цацаров.
Та, такива са размислите, когато приказваме за пасищните животни, за ветеринарния и здравен надзор, както и изключително мъчителния надзор върху европейските дотации.
С две думи – дотациите са разрешени за тези, които умеят да лъжат споделено.
А мълчанието на коневъдите до момента е като мълчанието на агнета в касапница. Дали не заслужават ориста си?!
ОБАЧЕ! Стопаните може и да си мълчат към този момент, само че конете по пасищата РИТАТ И ХАПЯТ! Елате и ги вземете! А НИЕ НЯМА ДА Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПАЗИМ, ГОСПОДА УПРАВНИЦИ!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР