Скандалът с главния секретар на МВР продължава и удря жестоко

...
Скандалът с главния секретар на МВР продължава и удря жестоко
Коментари Харесай

Скандалът продължава: Живко Коцев уличил и Асен Василев във връзки с контрабандистите на Паскал

Скандалът с основния секретар на Министерство на вътрешните работи продължава и удря грубо по имиджа на страната. Живко Коцев е уличил и Асен Василев във връзки с контрабандистите на Паскал, написа.

" С цел да избави кожата си поради връзките си с контрабандистите - татко и наследник Димитрови, които бяха арестувани ри акцията на ДАНС, Живко Коцев влиза в ролята на предпазен Свидетел №3 и безусловно изпява пред проверяващите от Комисията за противопоставяне на корупцията за всички зависимости на хора от висшите етажи на ПП-ДБ с лица от незаконния свят, излиза наяве от втори протокол за разпит на Коцев с дата 5 април 2024 година, с копие от който Епицентър. бг разполага.

Напоително и без никакъв напън Живко Коцев разкрива пред проверяващите, че някогашният финансов министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев се е опитвал да кадрува в Министерство на вътрешните работи и тъй като Калин Стоянов му се опънал, Василев отрязал Министерство на вътрешните работи с финансиране на материално-техническо обезпечаване, което с изключение на всичко друго е корист с власт.

Живко Коцев декларира пред КПК, че Асен Василев упорствал пред вътрешния министър Калин Стоянов за шеф на полицията в Хасково да бъде назначен Недан Хаджиев. Заради отвод на МВР-министъра да извърши настояването на Асен Василев, някогашният финансист №1 бламирал финансирането на планове за вътрешното ведомство, осведоми Коцев.  

Това се схваща от къс протокол за разпит, който беше лийкнат към „ Епицентър “:

" Известен ми е фактът, че Стефан Димитров и Петя Банкова са в доста близки и в положителни връзки. От диалозите, които съм провеждал със Стефан, съм останал с разбирането, че те желаят да бъдат осъществени съответни кадрови назначения и реализиране на контрабандни канали.
Известен ми е фактът, че сред Асен Василев и Калин Стоянов има недоразумение, във връзка кадрово предопределение в ОДМВР-Хасково, касаещо шеф на структурата - поради това, че Калин Стоянов не желае да назначи Недан Хаджиев.

Недан Хаджиев е някогашен шеф на ОДМВР-Хасково и е от кръга на Стефан, Марин и Асен Василев, който също е родом от Хасково. 

Известно ми е, че препоръчаните в Министерството планове, касаещи финансовото и материално-техническото обезпечаване на Министерството или се бавят, или въобще не стигат от Министерство на финансите, чийто принцип е Асен Василев ".

Под тези разкрития се е подписал служител на реда № 1 на страната.

Автентичността на документа бе доказан от един от юристите на обвинените лица по следствието против проведена незаконна група за контрабанда, с присъединяване на шефа на митниците Петя Банкова.  

Тези показания Живко Коцев дава в допълнение.

След като в показанията си от 4 април 2024 оправдава познанството и близостта си с уличените за контрабандисти татко и наследник – Марин и Стефан Димитрови, с преданост към  бившия вътрешен министър и народен представител от ПП-ДБ Бойко Рашков, на 5 април, няколко часа преди да отдръпна оставката си, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев се е явил наново пред Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК), където е дал непринудено спомагателни показания в качеството си на очевидец №3, които цитираме нагоре.

Този път Коцев уголемява кръга на съучастниците в контрабандните канали като разкрива пред проверяващите, че някогашният финансов министър и съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев се е опитвал да кадрува в Министерство на вътрешните работи за да сложи собствен човек за началник на полицията в Хасково - Недан Хаджиев. 

Случайно или не обаче за назначението на същия човек - Недан Хаджиев упорствали и контрабандистите татко и наследник Димитрови пред основния секретар на МРВ. Ясно е, че настояването за този полицейски началник е за да се подсигурява безпрепятственото влизане на българска територия на ТИР-ве с контрабандни цигари от Турция, споделят проверяващите.  

След като вътрешният министър Калин Стоянов отхвърля на финансовия министър  Асен Василев да назначи Недан Хаджиев на значимия за контрабандата пункт в Хасково финансист №1 удря балтията по Министерство на вътрешните работи и отхвърля финансирането на планове за вътрешното ведомство.  

С това си изказване в действителност Живко Коцев или очевидец №3 уличава по отношение на контрабандистите на Николай Николов – „ Паскал “, с изключение на Бойко Рашков, само че и самия Асен Василев.

Така двама министри на ПП-ДБ са посочени от основния секретар на Министерство на вътрешните работи във връзки с уличените за контрабанда Николай Николов- " Паскал " и татко и наследник Димитрови.

Да напомним, че в първия си разпит пред проверяващите, извършен в наличието на юрист на 4 април 2024, Коцев декларира, че Марин и Стефан са го търсили с цел да помогне за назначението точно на Недан Хаджиев за шеф на ОДМВР-Хасково. Целта е била през точно този полицейски началник да се подсигурява безпрепятственото влизане на българска територия на ТИР-ве с контрабандни цигари от Турция, се вижда от събраната информация по делото против ОПТ в Агенция " Митници ".  

В повторните си показания Живко Коцев добавя показанията си и против назначената от Асен Василев за шеф на организация „ Митници “ Петя Банкова.

Според Коцев – двамата съучастници в незаконната скица – Стефан Димитров и Петя Банкова, са решавали дружно кадрови въпроси в митниците.

При задържането си Петя Банкова твърдеше, че не познава татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, само че откакто стана ясно, че лъже, обяснението беше, че посредством тях задържаната митническа шефка се опитвала да получи информация за контрабандните канали у нас. Същото изказване прави и Живко Коцев, когато изяснява близостта си освен с Димитрови, само че даже и с митичния „ Паскал “.  

„ Епицентър “ разгласява протокол от разпита на Живко Коцев, извършен на 5 април, в който подписите са заличени: 





Комисар Недан Хаджиев, прочут в региона на Хасково като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Черепа -  бе назначен за шеф регионалната дирекция в Хасково от Бойко Рашков през януари 2022 година по време на държавното управление на Кирил Петков.

През юни 2021 година същият Рашков го прави зам.-директор от ОДМВР-Хасково. След това Хаджиев бе махнат от служебния министър Иван Демерджиев през септември м.г.

Срещу Хаджиев има отчети във „ Вътрешна сигурност “ и ДАНС.

Според източници от Министерство на вътрешните работи Недан Хаджиев е човек на Асен Василев.

Те настояват, че министър председателят Николай Денков и Василев са извикали в Министерски съвет вътрешният министър Стоянов и са му наредили експресно да назначи Хаджиев още веднъж за шеф на ОДМВР-Хасково, което той отказал, както споделя и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

В изявления в локалната преса се твърди, МВР-Хасково посредством Хаджиев се употребява като „ бухалка “ против съперниците на „ смяната “.

Публикации свързват Хаджиев и като съсобственик на хасковското заведение „ Плаза “ с Иван Каракачана и Димо Златаря, медии пишат, че неотдавна са закупили парцел за над 2 милиона лв. в центъра на Хасково. Твърди се, че и по тази тематика има сигнали и отчети във „ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, в които всичко е изтъкнато, само че се прикрива. "

Източник:

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР