Скандалът с Гинка, “Инерком” и Митрополията се разраства със всеки

...
Скандалът с Гинка, “Инерком” и Митрополията се разраства със всеки
Коментари Харесай

Софийската митрополия преговаря с Инерком за повече пари

Скандалът с Гинка, “Инерком” и Митрополията се разраства със всеки минал ден. Цяла седмица Bnews ви осведоми, за развиването на случая.

Днес историята продължава с следващата нелепост, а точно договарянията от старана на Софийската митрополия за повече пари. В съботния блок на Би Ти Ви Западно и средноевропейският митрополит Антоний съобщи, че Софийската митрополия ще договаря с компанията на Гинка Върбакова "Инерком " за по-голям наем на парцела на пл. "Света Неделя ".

Митрополит Антоний призна, че изискванията по контракта за наем, който е прелиминарен, са неизгодни. "След по този начин изнесената информация би трябвало да се срещнат двете страни на контракта. При тези страни той няма по какъв начин да прерасне в финален... не резервира ползите на Софийската света митрополия в този си тип ", съобщи духовникът и добави, че няма визия какво е положението на въпросната постройка, както и че не желае да разяснява за какво изискванията по контракта от края на 2016 година са заложени по този метод.

Стана ясно още, че акредитиран да подписа контракта е брачният партньор на Гинка Върбакова. Не е ясно дали при повреждане на предварителния контракт с компанията страните ще би трябвало да заплащат неустойки.

Според митрополита изнесената информация за контракта сред Софийската митрополия и "Инерком " е индиректна офанзива против митрополията. По думите му към офанзивата има чисто политически детайл.

Припомняме, на 21 март, сряда, стана ясно, че патриарх Неофит е отказал да подпише контракта за наем и съглашение с "Инерком " ЕООД, благосъстоятелност на Гинка Върбакова. Дружеството "Инерком ", което купува активите на ЧЕЗ у нас, е поискало да наеме помещение на Софийската Света Митрополия на ул. "Съборна " - в центъра на София. Предварителен контракт за наем е бил квалифициран в края на 2016 година. Подготвено е било и съглашение посредством пълномощници от двете страни.

Българският патриарх Неофит обаче изрично се е противопоставил на подписването на какъвто и да е контракт с Гинка Върбакова, обявиха и от патриаршията. Договорът заложил скандално ниски цени за наем в идеалния център на София.

Вчера от Софийската митрополия обявиха в известие, че Българската православна черква - Българска патриаршия, ръководена от Светия Синод като юридическо лице, не е страна по Предварителен контракт и съглашение от 22.12.2016 година с "ИНЕРКОМ " ЕООД. Същият контракт не е бил предмет на разискване и взимане на решение от страна на Светия Синод, тъй като страна по контракта е Софийската митрополия.

В последна сметка се оказва, че и двете страни са вплетени във въпросните контракти и първичното отказване, че въобще такава договорка има към този момент е мит. Явно с изключение на ЧЕЗ, госпожа. Върбакова е решила да си купи и страната. Тук е мястото на въпроса: Кой въобще позволи да се стигне до тук?

За страдание отговор на този стадий няма, скоро или изобощо няма и да получим.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР