Скандалът с гей брошурите толкова хубавичко попада във вече добре

...
Скандалът с гей брошурите толкова хубавичко попада във вече добре
Коментари Харесай

Добре, че децата се учат от брошури

Скандалът с гей брошурите толкоз здравата попада във към този момент добре отъпкани демаркационни линии: патриотизъм-православие-антиджендър против демократично образование-ЛГБТ общности-глобален тренд за събаряне на табута. Принципът в сходен случай е: засилваш ги тия брошурки по медиите, след това се прибираш, включваш плазмата, отваряш чипса и до момента в който слушаш драмите и драки по малкия екран, с другата ръка превърташ за същото в обществените мрежи с удовлетворена усмивка.
Вече има няколко тематики, които, дано признаем, ние, хората в медиите, доста добре знаем по какъв начин се употребяват за таргетиране на внимание, търсене на читатели, основаване на разногласия и изобщо кипяща полемично-информационна война, която да цялостни трафици. Номерът с брошурата е една от тях. Има още няколко: да вземем за пример Путин. Пишеш нещо за Путин наложително, да има САЩ/Русия в цялата работа; тогава отново се отдръпваш и отваряш втория чипс, а през това време следиш брояча на читатели. Има прочее една новинарска платформа, прекомерно известна, който прави четенията си точно по този начин и е обвързвана с инспекция на пощата. Но кои сме ние, с цел да внасяме евтина недоверчивост в толкоз съществени геополитически конфликти и достоверния интерес на българския четец към тях...
Случаят с учениците е занимателен обаче с чиновническото мислене, което позволява, че в системата на образованието и в днешния училищен свят, изобщо съществува източник на информация, наименуван " листовка ". Брошурите може и да са имали някакъв резултат при започване на 90-те, въпреки че и тогава се колебая. А в този момент груповото въображение е запалено от някаква обстановка, която допуска следното. Значи, има едни възпитаници, които си вървят на учебно заведение. Там царува висока схватливост към всичко, никакво разпръскване да вземем за пример с телефони, пределна централизация, усърдно проучване единствено на потребни, добросъвестни работи. Възпитават се новите жители на България, които са просто невероятни в класната стая. И един ден...един ден се появяват няколко гей брошури. Учениците ги поглеждат, разпростират, прелистват, дават на едни други и...щрак, случва се нещо страховито. Съзнанията им ненадейно узряват за концепцията, че еднополовите бракове, джендър идеологиите, травеститите и ЛГБТ обществата са единственият вероятен международен ред, към който - единствено с една пиклива брошурка - незабавно са били приобщени. Разбират, че това е обикновено, пък и готино; в тях към този момент са посяти тези подли и отровни семена на джендъра, които ще покълват, покълват, до момента в който не им объркат или пола или минимум главата, карайки ги да мислят, че това е супер. А най-интересното е, че те да вземем за пример изобщо изключват от цялото разнообразие на осведомителни полета - YouTube, Фейсбук, Instagram и тази съдбоносна хартиена брошурка просто се врязва в съзнанието им и се трансформира в главен запас при избора им на обществена и полова ориентировка.
Ако желаете, по този начин като сте почнали, може да пробвате още с плакати, черно бели филми, пропаганди от мегафон и тирада на заседание. Тези способи са извънредно ефикасни през 2019-та година, изключително при подрастващите милениъли, дето откачат по тях.

Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР