Скандалът около продължаващата вече месец прокурорска проверка на изпълнителния директор

...
Скандалът около продължаващата вече месец прокурорска проверка на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Министър Василев дава на прокурор Кирил Ананиев - изнесъл данъчна тайна за шефа на НАП

Скандалът към продължаващата към този момент месец прокурорска инспекция на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите (НАП) Румен Спецов потегли в нова посока. Финансовият министър Асен Василев, който продължава да счита, че казусът се раздухва ненужно и в него няма никакъв проблем, изиска прокуратурата да ревизира освен Спецов, само че и някогашния министър на финансите Кирил Ананиев поради оповестяване на данъчна загадка по случая.

" Прокуратурата би трябвало да се заеме с това да ревизира по какъв начин тази информация, която е данъчно-осигурителна загадка, е излязла на конференция на една политическа партия ", прикани Асен Василев в изявление за предаването " Неделята на NOVA ". От думите му не стана ясно дали той самият ще внесе сигнал против Ананиев или чака прокуратурата да се самосезира.

Още в деня на проверяващият уебсайт Bird.bg разгласява публични данни от Търговския указател и листата на длъжниците на Национална агенция за приходите, от които е видно, че през април 2016 година Спецов е продал компанията си " Гранекс Трейдър " ООД на малоимотно лице, което е огромен дебитор на Национална агенция за приходите и има престъпни регистрации. На идващия ден, само че твърдеше, че все още на продажбата компанията не е имала данъчни отговорности.

По-късно обаче счетоводители, представени от някогашния зам.-министър на финансите Георги Кадиев, изнесоха записка от различен обществен указател на Национална агенция за приходите, от която излиза наяве, че най-вероятно Спецов е продал компанията си. Въпросната проверка след това открива отговорности, които по последни данни възлизат на 1.1 млн. лева Вече към 5 години те не могат да бъдат събрани от Национална агенция за приходите, защото се водят на.

На някогашният министър Кирил Ананиев изнесе изказвания, че Румен Спецов персонално е получил заповедта за проверка, както и ревизионния отчет от Национална агенция за приходите, че компанията му " Гранекс Трейдър " дължи тези пари, върху който той е трябвало да направи своите възражения. " Той е изискал удължение на връчването на ревизионния акт с един месец и е употребявал този интервал, с цел да трансферира компанията си на малоимотен човек, с престъпно минало, който е съден няколко пъти. Аз съм уверен, че това е жива форма на източване на Данък добавена стойност, за което той би трябвало да даде обществен отговор ", сподели тогава Ананиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР