Скандалът на Мондиал 2022 заради наложената от ФИФА цензура за

...
Скандалът на Мондиал 2022 заради наложената от ФИФА цензура за
Коментари Харесай

Скандал в Катар: Европа напуска ФИФА заради капитанските ленти в подкрепа на сексуалните малцинства?

Скандалът на Мондиал 2022 поради наложената от ФИФА цензура за потреблението на капитанска лента в поддръжка на половите малцинства ще придобие нови измерения.

Седем от европейските тимове възнамеряваха да употребяват лентите с надпис „ Една обич “ на международното състезание в Катар, само че бяха застрашени от международната футболна централа, че ще подлежат на спортни наказания без конкретизиране какви тъкмо са те. В резултат на това Англия, Белгия, Германия, Дания, Нидерландия, Уелс и Швейцария се отхвърлиха от първичното си желание.

Сега президентът на Датския футболен съюз (DBU) Йеспер Мьолер разгласи, че стартира договаряния с останалите 55 членки на УЕФА за групово овакантяване на ФИФА.

„ Това не е решение, което е непринудено. Уточняваме сходна стъпка отдавна. От август насам водим диалози в тази тенденция от месец август насам. Мисля, че това е единственият метод да покажем, че ФИФА е изгубила нашето доверие. Трябва да изградим вярната тактика, с цел да имаме триумф в начинанието си “, съобщи Мьолер.

Както е известно, през вчерашния ден най-тиражираният немски вестник „ Билд “ прикани националния тим на страната да напусне Мондиал 2022 в символ на митинг против натиска на ФИФА по отношение на капитанските ленти. Според изданието Германският футболен съюз (DFB) не е реагирал с задоволителна неотстъпчивост за отстояване на позицията си в поддръжка на LGBT общността.

Преди загубата си от Япония с 1:2 играчите на „ маншафта “ демонстративно позираха със запушени усти. Германският външен министър Нанси Фаезер също стачкува против наложената цензура и на стадиона седна до президента на ФИФА Джани Инфантино, носейки лентата „ Една обич “.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР