Скандалът между София и Белград ескалира до заплахи от рода

...
Скандалът между София и Белград ескалира до заплахи от рода
Коментари Харесай

Борисов към Ивица Дачич: Сега ще види какво е неприемливо поведение!

Скандалът сред София и Белград ескалира до закани от рода на " Сега ще види " и " Добре, щом по този начин са решили ". Премиерът Бойко Борисов в разнопосочни изяви през няколко часа първо се изясни на сърбите, че доста ги обича и " нищо не е рекъл ", а по-късно заплаши Белград, че в случай че още един път си разреши да привика български дипломат, " към този момент ще се скараме ".

Борисов разгласи, че чака персонално опрощение от сръбския външен министър Ивица Дачич, който си разреши изострен звук към него предходната седмица и сподели, че е разгневен от коментара на Белград, че държанието му е недопустимо.

" Няма напрежение. Аз ѝ споделих, Ана (сръбската премиерка Ана Бърнабич), що не излезе Ивица да ми благодари, че поканих сръбските дивизиони на обучение с НАТО у нас. Сега чул, недочул, си разрешава да ми вика посланика и да ми споделя, че ми било държанието недопустимо. Той в този момент ще види какво е недопустимо държание. Сега ще види. Аз напън от него нямам. До през вчерашния ден приказвах с най-хубави думи, само че в този момент до момента в който не ми каже " Извинявай Бойко ", нито Вучич, нито Ана, ме интересува какво ще кажат. Тя беше до мен и го оставиха да си разиграва коня ", сподели Борисов пред публицисти в Яхорина (Босна и Херцеговина), където се организира среща на страните-участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).



Малко по-късно Борисов се появи пред българските публицисти със сръбската си колежка Ана Бърнабич и я запита другарски " Аз карам ли се с вас ", а тя му отговори " Не ". Всички тези трагични моменти от балканската дипломация се излъчват онлайн през Фейбук страницата на Борисов. Той обаче към момента не е дочакал обществено опрощение от Ивица Дачич.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР