Скандалът между Мария и Теодора преминава в нова още по-остра

...
Скандалът между Мария и Теодора преминава в нова още по-остра
Коментари Харесай

Скандалът между Мария и Теодора ескалира

Скандалът сред Мария и Теодора минава в нова още по-остра фаза, като излиза наяве, че ще се стигне до съд. Двете фолк певици не могат да разрешат разногласието по отношение на авторските права на текста на песента “Малка черна рокля ”, която е кавър версия на шлагер на Теодора от 2010 година

След като продуцентите от Диапазон Рекърдс смъкнаха видеоклипа на Мария, тя предприе реципрочни дейности, като забрани плана на колежката си – “Моят номер ”. Към момента и двата разновидността на парчето са свалени от YouTube, а Мария е безапелационна, че с колежката й ще решат проблема в съда: “Моят юрист е подал искова молба в съда, т.е. отиваме на съд ” -заяви тя.



Изпълнителката на “Малка черна рокля ” споделя в свое изказване, че е закупила правата за песента от гръцкия композитор, а за българския текст е звъняла на колежката си, с цел да уредят правата, по този начин й не се свързала с нея.

В тази връзка обяснението, което прави, е следното:

“Още преди да я направя ги потърсих да уредим правата на истинския текст, само че никой не си подвигна телефона. Той е написан от моя дългогодишна другарка, създател на най-големите ми шлагери (засега ще запазя в загадка името й), само че е излязъл под псевдоним с името на брата на Теодора – Деян Георгиев. Заради това с Александър Попов и Петър Петров го преработихме и регистрирахме. А тяхната версия (б.а. текста на песента на Теодора) не е документирана нито в „ Музикаутор “, нито в ПРОФОН “. 

По думите й още преди да стартира работа по плана си, тя се е свързала с Диапазон Рекърдс, с цел да разяснява с тях въпроса за авторските права на текста.

“Смятам, че текстът е най-красивото нещо в това парче и ми се искаше достоверно да го пресъздадем. Но като се изключи че те нямат правото да ми го дадат на мен правото да го употребявам, тъй като той не е техен, само че направиха всичко по силите си, с цел да спрат в YouTube моето парче ” – споделя изпълнителката и акцентира още, че в случай че е нужно, ще изиска и детектор на лъжата, с цел да се откри истината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР