Скандал във вестник Труд. Полиция влезе в редакцията заради неплатени

...
Скандал във вестник Труд. Полиция влезе в редакцията заради неплатени
Коментари Харесай

Ще нощуват ли в редакцията журналистите от Труд след скандала с полицията

Скандал във вестник " Труд ". Полиция влезе в редакцията поради неплатени наеми на Министерството на културата, притежател на пространствата. Главният редактор на ежедневника Петьо Блъсков и публицисти оповестиха гражданско непокорство.

Обвинения в неистини и принуда съпътстваха запечатването на пространствата в редакцията на в. " Труд ". Официалната причина - преустановен контракт за наем, неофициалната съгласно Петьо Блъсков е политически напън.

" Има политическа принуда против един опозиционен вестник. Това е елементарният факт и те се крият зад наемните връзки на компанията, която е действителният наемател, че редакцията на " Труд " не е тук. Наемателят не е преотдал парцела, няма преотдаване, няма нищо. Няма никаква причина този контракт да бъде спрян ", сподели Петьо Блъсков.

Съветникът на министъра на културата, пристигнал да извърши заповедта беше Светослав Трайков. Един от уредниците на митингите предходната година и индивидът, който през лятото на 2020 година беше задържан за прекъсване на метрото.

" Има заповед вие да освободите тези пространства. Може да си търсите правата в съда. Вие първо нямате договорни връзки с Министерството на културата ", сподели Светослав Трайков.

Министърът на културата Велислав Минеков отхвърли коментар.

И аз бързам, скърбя. Ще се обадите в министерството и ще ви отговоря. Надявам се да ми се обадите и да ме потърсите. С вас съм, сподели Велислав Минеков.

Дължими средства, за които обаче не е изпратена фактура, както и изказвания, че вестникът продължава да си заплаща наема, макар прекратения контракт, бяха част от причините.



Въпреки наличието на полиция и запечатването на пространствата работата по утрешния брой на вестник " Труд " продължи. Ето по какъв начин ще наподобява първата му страница:



По обяд Петьо Блъсков съобщи ключовете за пространствата на представителите на Министерството на културата и Областната администрация, само че е безапелационен, че няма да напусне кабинета си. И той, и публицистите се заканиха да нощуват в редакцията.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР