Скандал в пленарната зала предизвика постъпила молба от Севджан Съдкъев

...
Скандал в пленарната зала предизвика постъпила молба от Севджан Съдкъев
Коментари Харесай

Скандал в НС с молба за оставка в Агенцията за публични предприятия и контрол

Скандал в пленарната зала провокира постъпила молба от Севджан Съдкъев да бъде освободен като член на Надзорния съвет на Агенцията за обществени предприятия и надзор. Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов остро възрази, че няма претекстове на настояването и го дефинира като почистване на фрагменти на Движение за права и свободи на държавни позиции:

" Човекът, който сега би трябвало да е тук и да даде пояснение какви са претекстовете? Как по този начин внезапно? Тези мафиотски действия, които Движение за права и свободи правят, просто би трябвало да бъдат прекъснати. Ние тук в какво сме се трансформирали? В натискачи на копчета, които да утвърждават разчистването на терена от страна на Пеевски? Държавата се трансформира в една сцена, в която две мафиотски крила са се хванали гуша за гуша, а останалите би трябвало да седим и да гледаме. Това, което желая да ви кажа е тъкмо по отношение на дневния ред. Господин Цонев, не ме прекъсвайте! ".

" Ще ви прекъсна, тъй като не говорите по точката и употребявате неприлични изрази ", съобщи Йордан Цонев.

Севджан Съдкъев не беше освободен от заемания му пост. " За " гласоподаваха 108 депутати от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и 2-ма от Българска социалистическа партия, които се оказаха незадоволителни.

Народното събрание не поддържа и оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов контрол, началник на ръководство " Застрахователен контрол " Владимир Савов.

Асен Василев от ПП-ДБ уточни: " Ако Народното събрание би трябвало да гласоподава оставка, индивидът, който си подава оставката бихме желали да го забележим на тази естрада ясно да изясни за какво си подава оставката. Ако това става под напън, това значи, че този човек е неприспособим да извършва длъжността си ".

На първото гласоподаване оставката беше подкрепена, само че след поисканото прегласуване с претекстовете от водача на " Възраждане " решението не мина в пленарната зала.

" Ако в този момент на прегласуването повторят своя избор тези шест индивида от Българска социалистическа партия, двама души от " Величие ", и един човек от ПП-ДБ, предлагането на Пеевски ще мине. Ще стане ясно, че Пеевски има шест индивида в Българска социалистическа партия, двама души най-малко във " Величие " и най-малко един в ПП-ДБ ", сподели Костадинов.

Депутатите отложиха чуването на премиера Димитър Главчев и на военния министър Атанас Запрянов за българската позиция на срещата на върна на НАТО за на следващия ден поради отсъствието на Главчев в пленарната зала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР