Скандал в пленарна зала се заформи заради невъзможността да бъде

...
Скандал в пленарна зала се заформи заради невъзможността да бъде
Коментари Харесай

Василев към Атанасова: Опозицията да одобри вашия председател на НС?! Това е наивност или задкулисие

Скандал в пленарна зала се заформи поради невъзможността да бъде определен ръководител на Народно събрание. От трибуната Десислава Атанасова прикани към консенсус всички политически сили, с цел да не се разрушава държавността. 

Тези, които за първи път в тая зала, би трябвало да съблюдават разпоредбите. Ние сме осъзнавали по какъв начин ни е подреждал вота на българските жители и при Ива Митева от Има Такъв Народ, и при избора на Никола Минчев, отсъди тя. 

Тогава ние за 47-то Народно събрание не излъчихме претендент. Съветвам всички ни към повече разсъдък, тъй като законодателният орган не би  могъл да действа без ръководител. Всички говорихме за рецесии, за отговорност, всички говорихме за решения. Как да намираме решения, в случай че въобще не може нито комисии да заседават и да бъдат определени, при изискване, че нямаме обикновен консенсус.

Твърдя, че в случай че всеки зачита волята национална - Глас национален,глас Божи. Ясно е коя е първата партия и има най-голямо доверие, съобщи Атанасова.

Да спрем да разрушавам спадащия рейтинг на Народно събрание и държавността.    

Ясно обявихме, че ще имаме кандидатура. Когато обявихме Минчев за ръководител, гласувахте срещу. Нормално е опозицията да гласоподава против вашата кандидатура, напомни на Атанасова Асен Василев. 

Най-нормално е първата политическа мощ да си обезпечи болшинство, с цел да няма конституционна рецесия организирахме дълги съвещания с три други сили, прожектирани пред целия народ, добави той.

Направихме сложна коалиция, беше определен Никола Минчев с ясно изразено болшинство за ръководител на Народното събрание. Това да издигнеш ръководител, с надежда че опозицията ще го поддържа е или доверчивост, или подмолни сделки. Не си приказваме по дивани и сараи. Ние взимаме ясни решения пред българските градани, отсече Василев. 

Отдавам думите ви на вашата неумелост, да не приказваме за задкулисие и сделки, прикани Данчо Цонев от Демократична България.

Никой не е обещавал, че ще блокира Народно събрание в първия си ден. Всичко, което имаме да осъществяваме зависи от това тук да застане човек, определен от всички нас. Какво политическо има да се избере ръководител? Затова е признато първата мощ да избере, отсече Цонев. Каква проява вършим и на кого?,ядоса се зам.-шефът на Движение за права и свободи.

Айде, да не кажем вие кои сте, обърна се той към Асен Василев.

Снимка: Агнес Методиева

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР