Скандал в "Панорама" заформиха депутатите от ГЕРБ и БСП Тома

...
Скандал в "Панорама" заформиха депутатите от ГЕРБ и БСП Тома
Коментари Харесай

Тома Биков и Георги Свиленски се изпокараха заради ЧЕЗ и Жаблянов

Скандал в "Панорама " заформиха депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия Тома Биков и Георги Свиленски. Те скочиха един против различен поради договорката с ЧЕЗ иотстраняването на зам.-председателят на Народно събрание Валери Жаблянов.

" Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила подаде оставка, тъй като потеглиха обвинявания и спекулации. Очевидно тя не желае да бъде вкарвано името й в спекулации, тъй като тя едва ли може да въздейства на чешкото държавно управление по какъв начин да продава собствеността си ", сподели Тома Биков.

"Някой знае ли кой стои зад тази компания? Оказва се - не. Включително и министър председателят. При състояние, че Петкова е 20 година другар със собственичката на тази компания. Премиерът не може да не знае кой купува най-голямото електроразпределително сдружение. Да не се окаже, че парите за ЧЕЗ са на държавна банка, а може и на частна банка. Проблемът е огромен, ползата би трябвало да бъде засилен още повече. ", отвърна Георги Свиленски.

Петкова била най-успешният енергиен министър през последните 20 година "За оставката й повода не е в несправяне с работата. Думите на Българска социалистическа партия за паралелната страна ги одобрявам като думи към чешкото държавно управление, а не към българското ", разясни Биков.

Свиленски пък хвърли обвиняване за какво държавното управление не е показало интерес да закупи ЧЕЗ. "Надявам се, че българското общество този път ще направи по този начин, че тази договорка да не се случи. Досега мълчахме - и в този момент страната няма нито 1% акции в енергийните сдружения ", сподели той.

Двамата депутати се сдърпаха и поради Валери Жаблянов.

"Не укривам, че имахме политически претекстове за настояването за остраняването му. И то не се базира единствено на декларацията. Жаблянов всеки месец излиза с персонално мнение, а би трябвало да съставлява политическата си мощ. Ние не знаем дали това, което той приказва, е негово персонално мнение, или на Българска социалистическа партия ", разясни Тома Биков.

"Не смятам, че Българска социалистическа партия е позволила скандални изрази в декларцията за Луков марш. В предварителния вид непрестанно никой не цитира в цялост цялото изречение. Към 1944 година Народният съд е бил тогавашното правораздаване. От днешна позиция може да не е. А че казусът е огромен и раните са живи, има потърпевши и незаслужено наказани, няма спор ", сподели Свиленски.

Според Биков, Жаблянов се пробва да оправдава политическото принуждение и оправдава избрани практики на сталинизма. "Нямаме нищо срещу Жаблянов. Той схваща доста доре какво става. Той се пробва да оправдава политическото принуждение. През 1942 г,. когато са били убивани партизани, те също са пострадали от реванщизма. Но политическото принуждение би трябвало да бъде жигосано ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР