Скандал в Общинския съвет в Шумен заради финансиране на скаутски

...
Скандал в Общинския съвет в Шумен заради финансиране на скаутски
Коментари Харесай

Общински съветници се сбиха в местния парламент на Шумен

Скандал в Общинския съвет в Шумен поради финансиране на скаутски клуб прерасна в пердах сред съветници, оповестиха локалните медии Shum.bg и " Шумен Онлайн ".

Общинският консултант Добромир Драев влезе във физически конфликт с сътрудника си и някогашен кмет Красимир Костов. Заради експанзията ръководителят на локалния парламент Ася Аспарухова приключи краткотрайно съвещанието.

Причина за експанзията на Драев стана изявление на Костов по отношение на финансирането на скаутски клуб “Мадарски Конник ” във връзка докладната на първия за разпределяне на 15 хиляди лева за финансиране на клуба. Бившият кмет съобщи, че през годините скаутският клуб е получил близо 100 000 лева финансиране от локалната администрация.

Добромир Драев насочи остри реплики и към кмета на община Шумен Любомир Христов. После, откакто изблъска с ръка Красимир Костов Драев сподели обидни думи и на общинския консултант Даниела Русева.

Агресорът беше изпъден от сесийната зала, само че ексцесиите продължиха и на открито. Добромир Драев повика полиция и настоя да му бъдат направени проби за опиати и алкохол в отговор на отправените от сътрудника му Красимир Костов изказвания, че е злоупотребил с опиати.

След подновяването на съвещанието, някогашният кмет на Шумен взе думата, като изиска да се направи тест за приложимост опиати на Добромир Драев.

„ Аз имам огромни терзания от станалото в днешни ден тук в Общинския съвет. Като видях разширените зеници на Драев имам подозрения за приложимост на опиати “, сподели Костов.

При тази негова имитация Добромир Драев още веднъж се втурна към някогашния кмет на Шумен. Този път не стигна до него като беше спрян от останалите съветници. След това Драев бе помолен от ръководителя Ася Аспарухова да напусне залата и той го направи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР