Скандал в Дупница, след като в Деня на Европа, кметът

...
Скандал в Дупница, след като в Деня на Европа, кметът
Коментари Харесай

Издигнаха руското знаме пред общината в Дупница, местен политик го свали три пъти

Скандал в Дупница, откакто в Деня на Европа, кметът Първан Дангов реши да издигне пред постройката на общината съветския байрак. Наред с това по озвучителната уредба бяха пуснати съветски песни, възпяващи успеха на Русия във Втората международна война. Дангов изрично съобщи, че не е търсил провокации, само че съветското знаме провокира вълна от отрицание в Дупница.. Стигна се и до скандални обстановки – събаряне на флага три пъти и хвърлянето му в боклука от локален претендент за народен представител.

Руското знаме беше издигнато към обяд на 9 май паралелно до родния трикольор и флага на Европейския съюз.

„ Издигането на знамето в днешния ден не е провокация, а почитание към всичко това, което се е случвало. Руското знаме стои паралелно с европейското знаме, паралелно с българското знаме. Това е знак по какъв начин ние като член на Европейски Съюз, можем да бъдем в Европейски Съюз като ефикасен сътрудник, и да почитаме традициите, успеха, европейските полезности и всичко това, което ни кара да бъдем българи. Бях подготвен да издигна знамената и на страните победителки във Втората международна война - на Съединени американски щати, Англия и на тогавашния Съюз на съветските социалистически републики, или сегашният правоприемник Русия, единствено че нямаше задоволително пилони, които са единствено три. Все отново българското знаме би трябвало да участва - аз съм кмет на българска община, и съставлявам моите съграждани ”,  Първан Дангов, кмет на Дупница.

И до момента в който съветското знаме се вее, на всички места се чуват руски маршове, звучащи от озвучителната уредба на общината. „ Песните на успеха! Звуча и химнът на Европа, в случай че тръгнем да се борим с песните, с книгите, с културата – в това няма нищо човешко ”, показва градоначалникът, предава Нова тв.

Знамето и песните доста бързо нажежиха пристрастеностите в Дупница и в града стартира да се разяснява живо тематиката за кметския прочит за удостояване на 9 май.  Напрежението набъбна още сега, в който общинският консултант и претендент за народен представител Николай Табаков пристигна пред общината, с цел да смъкна знамето на Русия.



„ Изтичах небрежно с ясното схващане, че желая да смъква този байрак и да спра тази музика. Не съумях да спра музиката, тъй като тя се пуска централно от общината. Беше ми отхвърлен достъп до там, само че най-малко съумях да смъква съветското знаме от централния стълб на европейския град Дупница. Свалих го, по-късно го сложих в подножието на пилоните, само че от общината още веднъж го издигнаха и аз връщайки се, виждам знамето още веднъж виси горе. Наистина доста се ядосах тогава, още повече че тогава звучеше съветска ария, с която Съветската войска е окупирала България, и аз като български родолюбец няма по какъв начин да желая тези песни да звучат от централния площад и отново свалих знамето. Вече бях толкоз сърдит, че хвърлих знамето в кошчето ”, показва Николай Табаков.

В последна сметка съветският байрак остана високо развят пред постройката на община Дупница през целия ден. Издигането на знамето на Русия е планувано единствено за 9 май. „ На 10-и няма да го има ”, увери Първан Дангов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР