Скандал свързан с нацистки символи по екипите на германския национален

...
Скандал свързан с нацистки символи по екипите на германския национален
Коментари Харесай

Скандал! Нацистки символи в екипа на германските национали

Скандал обвързван с нацистки знаци по екипите на немския народен тим. Производителят на спортни дрехи „ Адидас “ стопира от продажба фланелките на националния тим по футбол на Германия, които носят номер 44 на гърба си. Причината – тежките рецензии по отношение на дизайна им, който припомня на нацистки знак. Това заяви за ДПА представител на компанията.

„ Ние ще блокираме персонализирането на фланелките в нашия онлайн магазин “, сподели представителят Оливер Брюген.

 

A post shared by German Football (@germanfootball_dfb)

Потребители на обществени медии неотдавна видяха, че цифрата 44 в новия дизайн на фланелките, показан предишния месец, наподобява на логото на нацистката паравоенна организация „ Шуцщафел “ (Schutzstaffel, по-известна като Ес Ес (SS) – бел. ред.).

Според Брюген „ Германската футболна федерация (DFB) и нейният сътрудник – компанията „ 11тиймспортс “ (11teamsports) са виновни за дизайна на имената и номерата “. От компанията съжаляват за този скандал.

„ Хора от към 100 страни работят в „ Адидас “. Нашата компания е за поощряване на расовото многообразие и приобщаване. Като компания ние интензивно се противопоставяме на ксенофобията, антисемитизма, насилието и омразата под всякаква форма “. Каза още Брюген, представен от Българска телеграфна агенция.

Въпреки този скандал Германия чака с неспокойствие старта на Евро 2024. На 14.06. Буднестима ще отркие шампионата против Шотландия. В групата им още се подвизават коравите тимове на Унгария и Швейцария.

Източник: corner.dir.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР