Скандал се развихри в Народното събрание, след като депутатът от

...
Скандал се развихри в Народното събрание, след като депутатът от
Коментари Харесай

Скандал в НС: Настимир Ананиев не пуска дете с увреждания в парламента

Скандал се развихри в Народното събрание, откакто депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев съобщи, че не може да пуснат майките на деца с увреждания, тъй като постройката имала специфичен достъп, заяви Tribune. Жените желаеха да оставят дете в количка вътре, тъй като на открито е студено. Според Ананиев обаче имало правила.

Майките бяха възмутени, че единствено преди няколко месеца е бил с тях на палатките, а през днешния ден към този момент не желае да приказва с тях.

Председателят на обществената комисия Искрен Арабаджиев ги упрекна, че употребяват опорки на опозицията и ги прикани да ги оставят да работят, с цел да може да одобряват точките от дневния ред.

Настимир Ананиев съобщи, че трябвало да се види какъв брой хора имат потребност от помощ. „ Омръзна ни от разбори, нищо не знаете “, съобщи една от майките.

„ Виждаме протестна подготвеност в доста браншове, само че парите ще следват промените. В рамките на един месец не можем да решим проблемите “, съобщи ръководителят на обществената комисия, който прикани да отстранен провокаторите измежду майките, само че му бе обяснено, че това са дами, които са на ръба на оцеляването, както и техните деца.

Арабаджиев прикани да им дадат време, с цел да може да се отпуши бюджетът, при започване на март даде обещание да има нов закон и при актуализацията на бюджета още веднъж да помислят по въпроса. Двамата с Настимир Ананиев увериха, че са наясно с казуса, тъй като са били дружно с тях на митингите.

„ Като сте били с нас и знаете за казуса от 2018 година за какво не го направихте “, попитаха дамите. Отговорът беше, че в този момент не може нищо да създадат.

Арабаджиев се оправда, че декември са били фокусирани върху енергийната комисия и разбори в КЕВР, по тази причина не им останало време за децата с увреждания.

По думите му сега се преглеждали хората с ТЕЛК, които работят в Министерство на вътрешните работи, а трябвало да имат физическа склонност, а и имало доста хора в пенсионна възраст. „ Имаме политическа воля да решим най-големите проблеми в страната “, разгласи още Арабаджиев от Политическа партия и добави, че от години земеделските производители са внасяли ниски осигуровки, след това взимали минимални пенсии и страната трябвало да ги дофинансира.

Запитан дали знае какъв брой пари получават децата с увреждания до 18-годишна възраст, Арабаджиев не съумя да отговори. „ Как, като не ги знаете тези неща, гласувате бюджет “, попитаха още веднъж майките.

„ Не ми говорете, че няма пари. Само декември изчезнаха 9 милиарда лв. и бяха източени “, съобщи друга майка.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР