Скандал с разкриване на лични данни беше последван от оставки

...
Скандал с разкриване на лични данни беше последван от оставки
Коментари Харесай

Скандал с лични данни: Главният секретар на гръцкото МВР подаде оставка

Скандал с откриване на персонални данни беше последван от оставки и уволнения в Гърция. Изтеклите данни са на гръцки жители, декларирали присъединяване във вота за евродепутати.
Главният секретар на Министерството на вътрешните работи подаде оставка. Уволниха и секретаря на ръководещата партия по въпросите за гърците в чужбина. Кандидатът за нов мандат в европарламента Ана Асимакопулу сама се отдръпна от изборите.
Това са първите лични промени след разкритията, че настоящ евродепутат е изпращал имейлите на гърци в чужбина, които ще гласоподават онлайн на евроизборите.
А лист с персоналните данни на гърците, декларирали присъединяване в евроизборите е употребен за пропaганда в полза на консерваторите от Министреството на вътрешните работи.
След остра реакция от опозицията, а и на земляческите сдружения на гърците в чужбина, премирът Мицотакис даде обещание, че казусът ще бъде разследван от способените управляващи.
От прокуратурата в Атина, както и от Отдела за отбрана на персоналните данни оповестяват, че към този момент са подхванати дейности по следствие за въздействие върху избиратерите и потребление на персоналните им данни.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР