Скандал с расистки обвинения и бой в тунела се заформи

...
Скандал с расистки обвинения и бой в тунела се заформи
Коментари Харесай

Футболистите на "Рейнджърс" ступаха в тунела обвинен в расизъм съперник

Скандал с расистки обвинявания и пердах в тунела се заформи по време на осминафиналите в Лига Европа. Реваншът " Глазгоу Рейнджърс " - " Славия " Прага беше засенчен от противен случай, а обвиняванията към футболиста Ондржей Кудела минаха във физическа разпра след последния съдийски сигнал.

В 87-ата минута на срещата се видя по какъв начин Ондржей Кудела споделя нещо на Глен Камара от " Рейнджърс ", до момента в който останалите се суетят към паднал на земята футболист на " Славия ".

Снимка: Reuters

Камара реагира незабавно, заявявайки, че е бил афектиран на расистка основа. Това докара до ново сдърпване на футболисти. От " Рейнджърс " желаеха да докопат Кудела, до момента в който гостите се пробваха да го отърват от линч.

Шотландските първенци бяха останали с 9 индивида на терена преди този момент, а чехите водеха с 2:0. В последна сметка " Славия " се класира напред за четвъртфиналите в шампионата и през днешния ден (19 март) чака да разбере името на идващия си противник.

Снимка: Reuters

Екшънът обаче не спря с последния съдийски сигнал! Според управлението на " Славия " Прага, футболистите на " Рейнджърс " в последна сметка са настигнали Кудела в тунера и там са го набили. Гостите даже извикали полиция, с цел да могат да изоставен стадиона.

До изговаряне на Дисциплинарната комисия на УЕФА, която беше сезирана, обстановката е дума против дума.

Самият Кудела твърди, че по никакъв метод не е обиждал съперниковия футболист. " Казах му " Ти си ши**н човек ". Това бе казано в страстите след два червени картона и поредност брутални намеси на нарушавания от съперниците. Аз изцяло отхвърлям расизма ", съобщи той.

Снимка: Reuters

От " Славия " също пазят своя футболист. " По никакъв метод той не е обиждал противниковите играчи. Нашият състезател е бил нападнат физически след мача. По искане на " Славия " казусът се проверява от локалната полиция. Искаме да забележим и следствие на цялата обстановка от УЕФА ", съобщи президентът на чешкия отбор Ярослав Твърдик.

Slavia se kategoricky ohrazuje proti tomu, ze hrac Ondrej Kudela jakkoliv rasisticky urazil hrace soupere. Sokuje nas, ze po zapase doslo k fyzickemu napadeni naseho hrace. Na zadost Slavie pripad resi mistni policie. Prejeme si podrobne vysetrovani cele situace ze strany UEFA.
— Jaroslav Tvrdik (@JaroslavTvrdik)

От друга страна в " Рейнджърс " са уверени, че демонстрация на расизъм е имало!

" 100% имам вяра на това, което Глен Камара ми сподели. Други футболисти също са чули какво е споделил Кудела. Горд съм с всички мои играчи, които демонстрират взаимност. УЕФА е осведомена и се надявам да не заметат случая под килима. Познавам Глен и му имам вяра. Това е разочароващо. Моят футболист ми сподели, че е бил измъчван на расова основа. Извиках Глен по време на мача, само че той не пристигна. Щях да го запитвам дали желае да напуснем терена и щях да ги поддържа, без значение от решението. Играчите останаха на терена и това бе тяхно решение “, сподели мениджърът на " Рейнджърс " Стивън Джерард.

" Ако желая да кажа нещо на футболното игрище за какво би трябвало да закривам устата си и да отида до ухото на сътрудника си. Мачът бе завършил – играхме с 9 индивида, а те водеха с 2:0. Защо бе належащо това? ", добави той.

Steven Gerrard: “I feel angry right now.
“The Slavia player has caused the situation and caused it to escalate even further because fans join in and the racism just grows and grows. "
— STV Sport (@STVSport)

След случая се появиха информации, че Кудела има забележими провали от багра върху себе си. В " Туитър " обаче беше оповестено видео, за което се твърди, че е снимано при тръгването на рейса на " Славия " и качването на футболиста. На него Кудела няма забележими пострадвания.

Slavia Prague player Ondrej Kudela at centre of racism storm leaves Ibrox tonight
— Raman Bhardwaj (@ramanbhardwajTV)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР