Скандал с паметника на легендарния софийски кмет Иван Иванов. Монументът

...
Скандал с паметника на легендарния софийски кмет Иван Иванов. Монументът
Коментари Харесай

Скандал заради паметник между Леа Коен и Вили Лилков

Скандал с паметника на именития софийски кмет Иван Иванов. Монументът ще бъде повдигнат до метростанция " Стадион Васил Левски ".

Автор на монумента е великотърновският ваятел Борис Борисов. Паметникът ще бъде повдигнат по самодейност на някогашния общински консултант и народен представител от ДСБ проф. Вили Лилков.

" Това е най-успешният кмет, който е управлявал града от Освобождението до през днешния ден ", споделя той пред Bulgaria ON AIR.

Писателката Леа Коен, обаче е срещу политическата активност на инж. Иванов и твърди, че тя е била напълно в интерес на нацистка Германия ", съобщи Лилков.

В профила си във фейсбук Леа Коен написа и намерено писмо, в което го моли да отдръпна предлагането си. Коен е срещу политическата активност на инж. Иванов и твърди, че тя е била напълно в интерес на нацистка Германия.

" Нарекъл е два булеварда в София Хитлер, Мусолини. Бил е персонален посетител на 50-годишнината на Хитлер ", съобщи Коен.

Според проф. Вили Лилков обвиняванията към личността на Иван Иванов са откровени неистини.

" Ако е имало най-малко една капка подозрение в антисемитизъм и се върнем в тези времена след 9.09.44 година, смятате ли, че някой би пропуснал да го осъди с такива обвинявания? ", попита Лилков.

" Гледам напълно обективно, без персонални пристрастия. Както твърди, че работя по нечия поръчка, ще му желая на Лилков правосъдна отговорност, както и за това, че популяризирам неистини. Всичко е в архива ", закани се Леа Коен.

" Съветвам я да си откри други занимания, тъй като методът, по който се държи напоследък само настройва хората против нея и тя служи като позорна легитимация на българското еврейство ", отговори Лилков.

Паметникът на Иван Иванов ще бъде до метростанция " Стадион Васил Левски ", тъй като там е бликнала водата от Рилския тръбопровод, който той е проектирал.

По времето на Иван Иванов като градоначалник е приключена постройката на ректората на Софийския университет, облагородени са Южният парк и Борисовата градина, издигнати са сегашната постройка на Столичната община, на Българска народна банка, на Съдебната палата, Министерството на защитата, Държавният музикален спектакъл, зала " България ", както и Националната и Столичната библиотека.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР