Скандал с футболисти от немския национален отбор. Двама от играчите

...
Скандал с футболисти от немския национален отбор. Двама от играчите
Коментари Харесай

Скандал в Германия – немски футболисти се снимаха с Ердоган

Скандал с футболисти от немския народен тим. Двама от играчите от турски генезис Месут Йозил и Илкай Гюндоган разгласиха своя фотография с президента на Турция Реджеп Ердоган.
Тя е направена по време на вечеря с него в Лондон. Двамата играчи държат триката си върху които написа: „ На моя почитан президент. С почит “.

Десетки немски политици показаха възмущението си, някои дори приканиха за изключването на двамата футболисти от тима. Депутатът от демократичната „ Свободна демократическа партия “ Оливер Лукшич прикани те да бъдат изхвърлени от тима: „ Който не счита за собствен президент Щайнмайер, а Ердоган, няма място в националния тим “, съобщи той. Християндемократът Волхганг Босбах го поддържа: „ Никой не чака от нашите национали с миграционен генезис да се отхвърлят от корените си. Но от тези, които играят за страната ни, можем въпреки всичко да чакаме, че знаят, че не Ердоган, а Щайнмайер е техният президент “, съобщи той пред „ Ханделсблат “.

Зам.-председателят на Бундестага Ханс-Петер Фридрих също разгласи неразбирането си, че играчите са „ се оставили да бъдат впрегнати в предизборната каруца на задграничен политик, който също така се изрича пренебрежително за Германия “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР