Скандал с българското гребане! След 50 години и стотици лагери

...
Скандал с българското гребане! След 50 години и стотици лагери
Коментари Харесай

Скандал: Забраниха на гребците ни да тренират по река Ропотамо


Скандал с българското гребане! След 50 години и стотици лагери по река Ропотамо, националният тим беше изпъден от там, а спортистите са принудени да търсят избавление другаде.

Гребците организират подготовка на Ропотамо от 1970 година Там са образувани десетки олимпийски и международни първенци. Изведнъж те стават неуместни.

" Оттук нататък разпоредбите се трансформират и пречим на екологичното равновесие. ", показа пред bTV олимпийската шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова.

Снимка: Lap.bg


Абсурдът е, че по реката може да плават моторни корабчета с туристи, само че лодките на първенците към този момент са спънка.

" За мен е необяснимо за какво без да има смяна в закона, внезапно, внезапно отхвърлиха. Най-смешното беше, че в писмото се цитира, че по река Ропотамо могат да се провеждат разходки с лодки, а не може да се гребе. ", разяснява хотелиерът Стоян Василев.

Снимка: http://primorsko-info.com/


Туризмът по река Ропотамо обаче не тормози отговорника за резервата.

" В заповедта на резервата се споделя, че се не разрешава всякаква човешка активност, като се изключи проведени туристически пътувания с лодки. Това, че в предходни години им е било разрешавано да нарушават закона, не е съображение да го нарушават и сега. ", сподели заместник-министърът на околната среда и водите Тома Белев.

" Предишните години са ходили в Турция, а в този момент не могат по някаква причина. ", добави той.

Снимка: Lap.bg


Тези думи носят горчилка на последната олимпийска шампионка по гребане за България - Румяна Нейкова: " Нашите спортисти първо би трябвало да се оправят с страната, а по-късно излизаме на старта да се оправим с другите страни. "

В момента федерацията по гребане е в затрудено състояние. Липсата на отговор от институциите принуждава националите да трансформират подготовката си. От на следващия ден тимът ще тренира на язовир Кърджали, а лагерът ще продължи 20 дни.

До този миг няма публична позиция по случая от Министерството на околната среда и водите.

Снимка: Lap.bg

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР