Скандал предизвика наемането на овца от заместник - кмета на

...
Скандал предизвика наемането на овца от заместник - кмета на
Коментари Харесай

Зам.-кмет на Краков платил близо 2500 лева, за да наеме овца за пресконференция

Скандал провокира наемането на овца от заместител - кмета на Краков Анджей Кулиг, написа уеб сайтът Interia. Според изданието животното било наето за над 6000 злоти/ близо 2500 лева/, които били платени от общината, а за случката се схванало от бюлетина на градската администрация. Животното трябвало да придружи подгласника на кмета по време на присъединяване в конференция. Тя била отдадена на започваща рекламна акция, чиято цел била да насърчи туристите да посетят Краков. Овцата участвала за материализирането на легендата за Вавелския змей, който, съгласно легендата бил излъган и вместо овца получил сяра.

Във въпросната конференция са взели участие и други публични лица от отдела за обществени услуги в Краков, както и публицисти, които са можели да погалят овцата.  Заместник-кметът Кулиг пък театралничил за фотоси. 

„ За тази сума чиновниците можеха да купят стадо от към 20 овце ”, разясняват от изданието и декларират, че никой не дава отговор на въпросите им.

„ Една овца в Краков печели повече на час от водач на градски превоз за месец. Случаят е фрапантен ”, коментира  Томаш Борейза, публицист от уеб страницата Krowoderska.pl, който от години следи дейностите на градските управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР