Скандал от голям мащаб в световния хандбал с двама румънски

...
Скандал от голям мащаб в световния хандбал с двама румънски
Коментари Харесай

Бомба! Двама румънски съдии са заподозрени в уреждане на мач от Европейските турнири

Скандал от огромен мащаб в международния хандбал с двама румънски съдии излезе нескрито!

„ Никога не сме виждали сходно нещо! 100% този мач беше манипулирано за залагания на черното тото ".

Според следствие на сътрудника Костин Стукан от най-авторитетното румънско издание gsp.ro , румънските съдии Силвиу Станческу и Диана Кармен Чулей са управлявали мач в предварителните кръгове на Европейската лига за дами, за който се подозира, че е организиран мафията на черното тото.

Колегите ни от Gazeta Sporturilor се снабдиха с извънредна информация по този случай, разказана в изключителни детайлности.

„ Октоподът “ на мафията на черното тото протяга дебелите си пипала и към хандбала – спорт, който на пръв взор изглеждаше по-безопасен от пагубното въздействие на уредените мачове.

Отборът на H 65 Höör, хандбален клуб в Швеция, заяви за случай на хипотетично споразумяване на мачове и беше на крачка от огромен скандал. Скандинавската преса стартира огромно следствие, което изважда на повърхността в действителност шокиращи детайлности.

Според Handbollskanalen.se , най-големият уеб страница за хандбал в Швеция, тимът на Höörs HK H 65 е подал тъжба до Европейската хандбална федерация (EHF) в края на мач, изигран на 16 октомври 2021 година, от предварителните кръгове на Европейската лига, против сръбския клуб Раднички Крагуевац.

Съдии на мача са бии румънците Силвиу Станеску и Диана Кармен Чулей, а наблюдаващ бе хърватинът Синиша Рудич.

Причината за подадената тъжба до най-висшия орган в хандбала? Шведите са изумени от множеството груби съдийски неточности, всички в интерес на противника, и подадоха тъжба, обвързвана със случилото се в мача предходната есен. Журналистите от уеб страницата Handbollskanalen се свързаха с хора от шведския клуб, които им споделиха, че " в никакъв случай не са виждали сходно нещо " и че мачът " е 100% уречен за
залагане на черно тото ".

" Поне 20 съмнителни неточности, всички в интерес на Раднички ”! Служители на скандинавския клуб настояват, че съдийските решения са били доста странни, само че и че двамата рефери и наблюдаващият на мача са се държали съмнително. Този мач, първият дуел от втория кръг на предварителния кръг на Европейската лига, беше извоюван от сърбите вкъщи с резултат 23:22. Анализът на шведските експерти акцентира голямото противоречие сред съдийските отсъждания за Раднички Крагуевац и тези в интерес на домакините. "

Журналистите от Handbollskanalen се снабдиха с видео от този мач, което предоставиха на няколко самостоятелни хандбални източника. До какъв извод стигнаха експерти? 

Един от тях твърди:

„ Имаше най-малко 20 пропуща на съдиите, които могат да се дефинират като подозрителни и които бяха взети в интерес на Раднички. Общо щеше да има не по-малко от 25 неточности, които да са от изгода за домакините, твърди един от източниците.

Какво сподели отчетът, направен от клуб HK H 65?

„ Ние не желаеме да променяме резултата или нещо друго, ние просто желаеме да помогнем на EHF да отбрани този спорт от незаконните
залагания, които основават проблеми на легализираните компании, и опити за пазаруване или заплашване на съдии, играчи и публични лица и наблюдаващи ”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР