Скандал около снимка на Ердоган с карта на Тюрския свят,

...
Скандал около снимка на Ердоган с карта на Тюрския свят,
Коментари Харесай

Ердоган показа карта на Тюркския свят с цяла България и половин Русия вътре

Скандал към фотография на Ердоган с карта на Тюрския свят, част от който са България и обширни елементи от Русия.

От съветска страна към този момент има позиция.

Президентският прессекретар Дмитрий Песков изрази страдание, че на карттата на тюркския свят, която водачът на Партията на националистическото деяние (ПНД) Джевдет Бахчели подари на турския президента Реджеп Ердоган, не е обозначено с алена звезда, че неговият център се намира не в Турция, а в Алтай - в Русия. Говорителят на Кремъл насочи забележката си в ефира на телеканала " Россия-1 " по време на предаването " Москва. Кремъл. Путин ", представено от ТАСС, съобщи " Сега ".



" Нашите турски сътрудници развиват концепцията за турското единение и това е обикновено. Аз единствено мога да скърбя, че на картата въпреки всичко не стои огромна алена звезда в центъра на тюрския свят. Този център не е в Турция, а е на територията на Руската федерация, в Русия ", сподели Дмитрий Песков, който чудесно владее турски език и два пъти е бил на дипломатическа работа в Анкара. " Това е свято място за всички тюрки, откъдето води началото си техният жанр. Казвам го като тюрколог "

В страницата в Туитър на ПНД бе поместена фотография на Ердоган и Бахчели, хванали в рамка картата на така наречен тюрски свят. Към него е включена огромна част от съветската територия. С червен цвят са Турция, Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан. В оранжево са земите на България и още няколко балкански страни, част от Иран, южните региони на Русия, а също огромна част от Сибир и Западна Монголия. Жълти са Алтай, Якутия и Синцзян-Уйгурският самостоятелен регион в Китай. Какво значат тези цветове не е посочено.

Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bir araya geldi.
— MHP (@MHP_Bilgi)
Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР