Скандал! Мисис България втори месец не може да погребе убития

...
Скандал! Мисис България втори месец не може да погребе убития
Коментари Харесай

Скандал! Мисис България втори месец не може да погребе брат си, открит мъртъв във Варна!

Скандал! Мисис България втори месец не може да погребе убития си брат, патолози я мотаят. Каква е тази некомпетентност и липса на отговорност, пита се една от най-успелите българки зад граница в информация, предоставена за Varna24.bg от VIP COMMUNICATION PR Agency.

Медията ни разгласява споделеното без редакторска интервенция:

Вече повече от месец една от най-успелите българки в чужбина - Мисис България Ана Иванова, не може да погребе брат си, който умря мистериозно на 26 септември във Варна. Тя схваща за гибелта му същия ден към 15 ч., когато от  I РПУ Варна й звънят, с цел да й кажат, че бреговата защита е намерила удавено лице, което наподобява на брат й.   

- Ани, моите състрадание за загубата! Какво се случи и за какво тялото още е в хладилна камера? 



- Благодаря! Какво се случва, към този момент никой в действителност никой не може да ми отговори Съдебната медицина бавят експертиза, от там финален протокол на доктора и седим и чакаме. Само не мога да схвана -  нали прокурорът е с огромна власт, за какво не разпореди по-бързо мнение? Или те са си дружно, за какво да бързат? Брат ми към този момент е мъртъв! 

Освен това още като ни оповестиха за гибелта на брат ми, се оказа, че не мога да отида незабавно на различаване, трябвало да изчакам идващия ден... Не желая да изяснявам по какъв начин съм изтърпяла всички тези часове до идващия ден. Не можело незабавно, тъй като работили до 14 часа. Отивам на 27 септември за различаване и откривам, че това в действителност е брат ми. Като видях, че в смъртния акт написа: Удавяне и самоубийство, попитах: Как установихте, че е самоубийство? Никой не можа да ми отговори, освен един чудноват лекар, който сподели: По събрани доказателства. Не е ли необичайно? Всичко се случва в границите на 10 часа, а той седи против мен и ми споделя: Събрани доказателства!? Попитах го: Вие познавате ли персонално брат ми, споделил ли е, че е желал да се самоубива или това е най-лесния метод за преустановяване на досъдебно произвеждане?

- Каква е повода да няма още изясненост дали е ликвидиране и какво е станало в действителност? 

- Тромава система в България, администрация, корупция! Какво е станало в действителност? Искаме да го разберем от проверяващите органи, само че нали не е в тяхната къща, за какво да работят бързо? 

- Има ли излизане от този обаян кръг - прокуратура и патолози? 

- Не! Вързано е всичко - прокуратурата дава малко пари на Съдебна медицина, а тя за тези пари няма за какво да бърза изключително и прокуратурата се оправдава със Съдебна медицина, а те с прокуратурата. Още на 29 септември прокурор разпореди  възбрана на кремацията,  до момента в който не излезе експертиза и дефинитивно решение на патолог, което е по закон. Добре, аз също утвърждавам това. Но, към този момент е края на октомври, а ние още нямаме никакво решение от патолози и прокуратура, а брат ми е затворен в хладилна частна камера. Плащаме по 35 лева дневно към този момент месец, а не знаем още какъв брой това ще продължи, тъй като не ни дават тялото, с цел да дадем покой на брат ми. Дори траурната организация изрази мнение, че за първи път имат подобен проблем.

- Оправданието на правосъдните лекари е, че имат прекомерно доста работа с откритите трупове на мигранти в морето. Дали това в действителност е повода? 

- От случилото се с брат ми до момента на никое място не съм попаднала на такава престъпна хроника, както и казусът с брат ми не беше отразен на никое място! 

- Има подозрения за насилствена гибел, а обвинени има ли арестувани?

- Не, несъмнено! Дадоха на килъра достатъчно време да напусне рамките на България без някой да му пречи. Недоумявам защо пишат самоубийство в смъртния акт - всеки, който е открит в морето удавен, подобен ли го водят? Самоубиец? Самоубийство, с раницата на гърба? Липсва персонална карта, пари... Намират го в понеделник - 26.09, а брат ми имаше билет за Германия три дни по-късно. И да, аз персонално съм предоставила всички имена с кого е бил в последните си часове  и тъкмо с тези, с които е бил - те не бяха на опелото. Защо ли?  Когато попитах за какво три дни никой не разпитва този, за който има подозрения, че е отговорен за гибелта на брат ми, следователката отговори: " Нямаме задоволително служители на реда на терен, заети са  предизборните инспекции за закупуване на гласове ". 

А, че има ликвидиране... Не, това е маловажно, нали?  

- Какви дейности ще предприемете цялото семейство, с цел да не продължава тази подигравка с следващия изгубен поради рухналата държавност човешки живот?  

- Пред прокуратурата както виждам всички сме безсилни. Установих, че по-скоро ще си насроча визита с принц Чарлз, отколкото  да се срещна с наблюдаващия делото ни прокуратур. Аз и фамилията желаеме да ни върнат тялото, с цел да го изпратим както прилича за едно християнско семейство!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР