Скандал между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат да взривят бюджета и

...
Скандал между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат да взривят бюджета и
Коментари Харесай

Нинова: Скандал в управляващата коалиция може да провали приемането на бюджета

Скандал сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат да взривят бюджета и може и да нямаме бюджет. Това съобщи в Бургас водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондентът на БГНЕС от черноморския град.


„ Днес се гледа на тристранка бюджетите на Национален осигурителен институт на Здравната каса, само че те са свързани с държавния бюджет. Там има една бомба, която цъка и не може да бъде към този момент обезвредена. Става въпрос за 1.2 милиарда лева от БЕХ. Асен Василев ги е заложил като доход в бюджета. Това са по този начин наречените 100% дивиденти от енергийните сдружения, които желае да събере. Той ги е заложил като доход, само че тези пари ги няма. Според министърът на финансите съществуват два доклада на БЕХ. Единият през февруари, в който тези пари ги има и втори, в който ги няма, защото счетоводни спекулации БЕХ са ги скрили. Тези пари обаче би трябвало да влязат като доход, тъй като против тях стои разход. В също време съдружният им сътрудник ГЕРБ- Съюз на демократичните сили, посредством Делят Добрев алармирах прокуратурата против Асен Василев, че желае да вземе тези пари по този метод да банкрутира БЕХ “, съобщи Нинова.

По думите и двата съдружни сътрудници се съдят за тези пари и спорят, а това значи, че може двете съдружни партии да не гласоподават еднообразно бюджета.

„ Това значи, че може още веднъж да се мине на плаващи болшинства. Това е огромната заплаха пред България, в случай че Политическа партия и ГЕРБ не се схващат за тези милиарди и вероятно би трябвало да се режат разноски и това е една от аргументите ние да не подкрепим бюджета. Втората обаче е безусловно го заледяване на обществените заплащания ” съобщи още Нинова. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР