Скандал между двете управляващи коалиции са на път да провалят

...
Скандал между двете управляващи коалиции са на път да провалят
Коментари Харесай

Нинова от Бургас: Скандал между управляващите партии може да провали бюджет`2023

Скандал сред двете ръководещи обединения са на път да провалят приемането на Бюджета, заяви в Бургас водачът на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова. Тя дойде в града за изнесено съвещание на изпълнителното бюро на партията.

По думите й, страната е изправена пред голям проблем. „ Тристранният съвет преглежда бюджетите на НЗОК и Национален осигурителен институт, а заложените в тях параметри са в директна връзка с числата в държавния бюджет. Бомбата е заложена в 1,2 милиарда лева доход от БЕХ, който липсва. Според Министерството на финансите " има грандиозно разминаване на два обществени доклада от БЕХ и по този начин са изчезнали над 1 милиарда лева със счетоводни еквилибристики по време на служебния кабинет ". Въпреки, че липсват Асен Василев ги е заложил като доход и е назначил финансова проверка “, сподели още Корнелия Нинова.

За да добави картината, тя уточни че паралелно с това от ГЕРБ-СДС сезират Прокуратурата, че Василев източва сдружението, като изтегля тези пари от БЕХ и ги написа доход в бюджета.

„ Представяте ли си по какъв начин ще се одобри бюджет, като двете ръководещи обединения са се хванали за гушите поради спекулация за 1 милиарда лева? Този скандал ще взриви бюджета. А може и подобен да не се одобри въобще “, разяснява още Нинова.

Тя посочи, че сред първо и второ четене Българска социалистическа партия ще внесе свои ремонти на бюджета и се надява те да бъдат признати. Според Нинова поддръжка ще има за изравнения коефициент при изчислението на пенсиите и обвързването на втората година от майчинството с минималната работна заплата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР