Скандал. Дума: Борисов намекна, че ще реже глави заради апартаментите

...
Скандал. Дума: Борисов намекна, че ще реже глави заради апартаментите
Коментари Харесай

Борисов намекна, че ще реже глави заради апартаментите на властта; Медицински сестри от цялата страна протестират

Скандал.

" Дума ":

Борисов загатна, че " ще реже глави " поради жилищата на властта

Бойко Борисов не скри какъв брой е гневен от абсурда с жилищата на властта. Обеща " тежки " последствия, в случай че инспекциите покажат нещо неправилно. Премиерът за първи път през днешния ден разяснява случая, който върви към този момент трети ден. Борисов не скри, че в този момент никак не му е до кавги " в това предизборно време ". И зачуди за какво му е на Цветанов " в този момент да го прави това, откакто за два жилището е ял пердах ".

Премиерът разяснява разкритията за новия парцел на дясната си ръка пред публицисти в Брюксел, където е на против на върха на Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден от Българска социалистическа партия приканиха Борисов да не мълчи и да " светне сините лампи " за Цветанов, както се закани преди време за всеки от ГЕРБ, който се забърка в корупционен скандал.

Тъжно и гадно ми е, тъй като това идва в ден, когато дадохме 52 милиона за българските пенсонери, натъжи се Борисов. Но добави, че към този момент е приказвал по телефона с Цветанов и ще свика Изпълнителната комисия на ГЕРБ поради свадите. Припомняме, че стана ясно, че правосъдният министър Цецка Цачева и някогашният културен министър Вежди Рашидов също са купили първокласни жилища наоколо до този на Цветанов на извънредно преференциални цени. Кумицата на Цветанов също имала жилище в " Къщата на буквите " на компания " Артекс ".

Издирване.

" Сега ":

Интерпол смъкна от търсене брачната половинка и дъщерята на Цветан Василев

" Бих желал да осведомявам българската общност, че след следствие, Централата на Интерпол анулира бюлетините, издадени против брачната половинка ми и щерка ни от българската прокуратура. Централата на Интерпол е открила, че интернационалните заповеди за арест са издадени в нарушаване на Правилника на организацията, защото няма данни за закононарушение. Решението е взето на постоянно съвещание на Комисията за надзор на информацията към Централата на Интерпол през януари 2019 година ". Това твърди на персоналния си уебсайт, намиращият се в Белград някогашен банкер Цветан Василев. Той е задочно обвиняем по наказателното дело за банкрута на КТБ.

" Напомням, че през 2017 година българската прокуратура повдигна нелепи обвинявания против брачната половинка ми и щерка ни и им издаде бюлетини на Интерпол с единствената цел да репресира фамилията ми. Централата на Интерпол обаче реши, че съшитите с бели конци обвинявания, които опонират на съществени постулати на правото, не могат да са съображение за бюлетина на Интерпол ", написа още той. По негови думи решението на Централата на Интерпол е " тежка присъда " за прокуратурата. " Прокурорските злоупотреби с право и систематични нарушавания на човешките права към този момент освен са известни на интернационалната общественост, само че и подредиха България като извършител на Правилника на Интерпол до страни като Русия, Казахстан и Турция ", твърди още Василев.

Предложение.

" Монитор ":

Предлагат да не се дава българско поданство против вложения

Министерство на правораздаването предлага анулация на опцията за приемане на българско поданство против краткотрайни вложения, оповестиха от институцията. Тя разгласява за публично разискване план на Закон за изменение и допълнение на Закона за българското поданство.

С приемането на новите текстове ще отпадне опцията чужденците, получили статут на непрекъснато пребиваващи у нас против вложения, да получават след това поданство при доста облекчени условия. Същото ще важи и за членовете на техните фамилии. Условията ще са годни и за предприемачите, нараснали инвестицията си при същите условия на закона до стойност минимум два милиона лв.. Практиката демонстрира, че кандидатстващите за придобиване на поданство на тези учредения са получили позволение за непрекъснато престояване заради направени инвестиции най-вече в закупуване на държавни скъпи бумаги на стойност над един милион лв. или са вложили сума над един милион лв. в лицензирана кредитна институция по контракт за доверително ръководство, надлежно са нараснали инвестицията при същите условия до два милиона лв..

Мерки.

" 24 часа ":

Спират надбавките при 3 дни вън от детска градина и 5 неизвинени в учебно заведение за месец

Работата по Механизма ще се концентрира повече върху идентифицирането на децата в риск, обезпечаването на ежедневната посещаемост и върху предварителната защита от отпадане от детска градина и учебно заведение. Търсим уравновесения метод сред подкрепящите ограничения и глобите, с цел да можем да върнем децата в просветителните институции. Това съобщи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на Шестата среща на просветителните специалисти в общините, заяви пресцентърът на МОН.

Сачева е показала предложенията за промени в Закона за общественото подкрепяне и в Закона за помощите за деца, които плануват по-сериозно обвързване на обществените заплащания с визитата на детска градина и учебно заведение.

Протест.

" Сега ":

Медицински сестри от цялата страна стачкуват

Медицински сестри в цялата страна стачкуват за по-добри възнаграждение и условия на труд за повторно в границите на месец. И вторият опит недоволството им да бъде потушено не съумя. Преди първия митинг при започване на март, персонално министър председателят Бойко Борисов се срещна с управлението на съсловната организация на експертите по здравни грижи, само че без триумф. В сряда вечерта с представители на недоволните медици се срещна здравният министър Кирил Ананиев, а с формалната съсловна организация - шефът на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова. Резултатът, е че сестрите заплашиха, че от четвъртък пред Министерство на здравеопазването ще има палатков лагер, като там се организира и митинг.

" Протест ще има, до момента в който настояванията на сестрите за стартови заплати от две минимални работни заплати не бъдат задоволени ", разгласи един от уредниците на митинга Мая Илиева. Ананиев пък изясни, че има " извънредно огромна диференциация " в заплащането на труда на експертите по здравни грижи, защото всяка болница " организира политика въз основата на лични правила и правила " и по този начин разликата във възнагражденията, " някъде незаслужена ", е от минималната работна заплата, до 2 или 3 пъти минималната заплата за страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР