Скали ще се разбиват пак на Бунарджика, въпреки че тепето

...
Скали ще се разбиват пак на Бунарджика, въпреки че тепето
Коментари Харесай

Пак разбиват скали на Бунарджика

Скали ще се разрушават отново на Бунарджика, макар че тепето е оповестено за предпазена зона и всяко деяние, обвързвано със строителство, предстои на непоколебим надзор. След къртенето на камъка на ул. " Волга ", провокирало лавина от гневни мнения от пловдивчани, се задава нов градеж, този път сред ул. " Волга " и " Ген. Данаил Николаев ". В квартала съществено са разтревожени, че ще се наложи огромно разрушение на скалите, тъй като притежателят на имота възнамерявал да вдигне жилищна кооперация с две равнища подземен.

От регион " Централен " са изпратили питане до Регионална инспекция за опазване на околната среда дали може да издадат позволение. След инспекцията районният кмет Георги Стаменов изясни, че въпросният парцел не попада в охранителната зона, а съгласно обстоен организационен проект на квартала на това място е планувано приблизително застрояване с две подземни равнища. " Това значи, че ще се копае най-малко 7 метра надолу и ще се стигне до скалите ", сподели през вчерашния ден Стаменов. Той добави, че няма законово съображение администрацията да откаже на притежателя схема с виза, каквато той е изискал.

Наскоро известната пловдивска издателка Божана Апостолова сигнализира за следващ път " Марица ", че естествената забележителност Бунарджик се разрушава необмислено, а локалната власт нехае.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР