Скали паднаха върху движещ се автомобил с бременна жена и

...
Скали паднаха върху движещ се автомобил с бременна жена и
Коментари Харесай

Скали се стовариха върху кола с бременна жена край Смолян

Скали паднаха върху движещ се автомобил с бременна жена и майка й по пътя Мадан-Смолян, при разклона за село Лъка.

Скалите се стоварили върху лек автомобил " Мазда " с кърджалийска регистрация. Като по знамение двете дами не са потърпевши. Те са пътували от село Бял извор за Смолян. Скалната маса паднала върху предната част на автомобила им и провокирала отварянето на въздушната възглавница, която е омекотила удара при бременната жена, заяви " Марица ".

Двете дами са съумели да излязат от автомобила, като са се отървават единствено с уплах. Те са прегледани от екип на Спешна помощ и са освободени за домашно лекуване.

Бременната жена има единствено леки охлузвания на главата. " В положително положение е дамата, няма заплаха за плода, на домашно лекуване е ", сподели доктор Благоева от Спешно поделение в Смолян.

Инцидентът е станал покрай друго свлачище, което стана през 2018 година и от този момент не е разчистено.

Заради злополуката краткотрайно е затруднено придвижването по пътя Смолян - Търън. В правата от км 109+800 до км 109+850 то се прави в едната лента. Движението в правата се контролира от пътна полиция.

Край пътя има склон, който е обезопасен с мрежа. Според експертите от АПИ, камъните са се откъснали над мрежата, отвън сервитута на пътя. Ще се прави оглед на ската през днешния ден, с цел да се види дали се постанова обрушване и в допълнение обезопасяване.

Предният ден валя щедро дъжд в района, която очевидно е провокирало откъсването на скалите от ската, разясняват преминаващи.

От 15 до 25 см е снежната завивка във високите елементи на област Смолян, съгласно информация от Областното пътно ръководство. За прохода " Превала " е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.

Пътната мрежа в Смолянско се обработва, 38 снегопочистващи машини са работили през нощта. Натрупаният сняг в Пампорово е 20 см в региона на хижа " Студенец ", осведомят от Планинската избавителна работа. Температурата в курорта тази заран е минус 6 градуса, времето е мъгливо.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР