Скачат таксите за храната на учениците във Враца, стана ясно

...
Скачат таксите за храната на учениците във Враца, стана ясно
Коментари Харесай

Скачат таксите за храната на учениците във Враца

Скачат таксите за храната на учениците във Враца, стана ясно по време на постоянна сесия на общинските съветници през днешния ден.
Предложението бе импортирано от зам.-кмета Александър Владимиров, а то бе признато с 20 гласа " За ", 6 " Против " и с 1 " Въздържал се ".
Досега размерът на цената за ученическото обедно хранене бе 2.50 лева, която се качва с 1.30 лева С признатото през днешния ден решение родителите на учениците ще заплащат по 3.80 лева. 
Предложението бе подкрепено с претекстовете, че през миналия 5-годишен интервал са се трансформирали всички стопански условия в страната, като:
- Минималната работна заплата се усили от 460 на 710 лева – с 54.3%. Тя е значим фактор за себестойността на услугата, тъй като всички чиновници в активност 2336 „ Столове “ са на минималната работна заплата или близка до нея;
- Индексът на потребителските цени за месец май 2022 година по отношение на юли 2017 година е 127.7% по отчетността на Националния статистически институт;
- По направена себестойност на 1 брой ученическо хранене за интервала 01.01 – 30.06.2022 година в Общинско дружество „ Социални действия “ същата е 3.95 лева
Дейността има „ сезонен темперамент “ – реализира се единствено по време на автентичен образователен развой и през останалото време т. н. „ условно – непрекъснати разноски “ съществуват – работни заплати, осигуровки, режийни разноски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР