SK Hynix, кандидат за Arm, е вторият по големина производител ...

SK Hynix обмисля придобиване на Arm чрез консорциум


SK Hynix, претендент за Arm, е вторият по величина производител на памети в света
(снимка: SK Hynix)

Южнокорейският производител на чипове SK Hynix изследва опциите да придобие компанията за планиране на чипове Arm, откакто поглъщането ѝ от страна на Nvidia се провали предишния месец, стана ясно през седмицата.

Korea Herald заяви, че заместник-председателят и съ-изпълнителен шеф на SK Hynix Парк Джунг-Хо е обмисля образуването на. Той е направил мненията след заседание на акционерите на SK Hynix.

По-рано през седмицата шефът на SK Hynix сподели, че ще пътува до Съединени американски щати, с цел да разиска евентуална договорка за Arm „ още през април”. Данните от TrendForce демонстрират, че SK Hynix е вторият по величина производител на чипове за памети в света през четвъртото тримесечие на 2021 година с съвсем 30% дял.
още по темата
Според корейските изявления, по време на събранието на акционерите Парк е декларирал, че SK Hynix „ има предпочитание да работи дружно с всевъзможни сътрудници, в случай че те са конкурентоспособни, прескачайки границите на нациите и промишленостите, с цел да подтиква растежа”.

Според него, замисленият център за научноизследователска и развойна активност на SK Hynix в Съединени американски щати ще бъде място, „ където си сътрудничим с световните водачи в сферата на ИКТ”. През 2021 година SK Hynix разгласи проекти да влага 1 трилион корейски вона (824,4 милиона долара) за създаване на въпросния център.

Източник: technews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg