Сиза беше обявена преди дни за Жена на годината от

...
Сиза беше обявена преди дни за Жена на годината от
Коментари Харесай

По-голяма от Бионсе: Billboard обяви SZA за жена на годината

Сиза беше оповестена преди дни за " Жена на годината " от авторитетното издание " Билборд " - самопризнание за много сполучливата в професионален проект 2022 година

Новата й продукция, озаглавена малко, тъкмо и ясно " SOS ", продължително завладя върха на класацията за албуми на списанието, като остана там в продължение на цели 10 седмици, въпреки и непоследователни. Пилотният сингъл " Kill Bill " е най-високо класиралата се ария на Сиза до момента в чарта " Хот 100 " на " Билборд ", като съумя да доближи до втора позиция.

Най-голямото и скъпо достижение на изпълнителката през предходната година обаче е премията " Грами ", която тя получи дружно с рапърката Доджа Кет. Те бяха отличени в категорията за най-хубаво осъществяване на поп дует или група за взаимната си ария " Kiss Me More ".

Дълъг е пътят, който 33-годишната Сиза, чието име е Солана Имани Роу, изминава, до момента в който се изкачва към върха. Родена в Сейнт Луис, щата Мисури, тя напуща рано колежа, с цел да работи. Сменила е много специалности, само че музиката остава огромната й обич.

Певицата споделя, че черпи ентусиазъм и е мощно повлияна за метода си на пеене от Елла Фицджералд. Сред хората, от които се учи в персонален проект, изпълнителката на  " Kill Bill " показва Лорин Хил. За Сиза колежката й Бионсе, с която работят взаимно по основаването на песента " Feeling Myself " на Ники Минаж, е " може би най-съвършеното, красиво създание, което съм срещала през целия си живот. Тя е най-вдъхновяващата жена на Земята след майка ми ".

Първият си миниалбум, озаглавен " See.SZA.Run ", певицата издава независимо през 2012 година Той съдържа разнообразни музикални стилове като соул, хип хоп, ар енд би. Сиза разказва процеса на записване на продукцията като " пробен ", без да си е сложила огромна цел. " See.SZA.Run " прави усещане на критиците от авторитетни издания, които се произнасят ласкаво за продукта.

Първата стъпка към огромната музикална сцена е направена… През 2013 година Сиза още веднъж издава миниалбум, чието име е " S ". Тя работи с много известни продуценти по песните си, не закъсняват и положителните мнения.

Същата година тя стартира да работи с хип хоп лейбъла “Top Dawg Entertainment ” (TDE), който стои зад Кендрик Ламар. Тя е първата жена, с която този лейбъл работи. А взаимното им съдействие води до първия студиен албум на Сиза - " Ctrl ", появил се на пазара през 2017 г.  С дебюта си в класацията на " Билборд " за албуми застава на трето място, а списание " Тайм " разгласи " Ctrl " за албум на 2017 година Сред шлагерите в него е " Love Galore ", получил платинен статут.

За дебютния си албум Сиза получи пет номинации за премиите " Грами ", в това число и за най-хубав млад реализатор, само че не съумя да завоюва нито една статуетка.

В албума певица обилно показва гения си, което й отваря много порти в музикалния бизнес. Сиза е канена да се включи в продукциите на свои сътрудници - дружно с групата " Марун 5 " вършат парчето " What Lovers Do ", а с Кендрик Ламар записват сингъла " All the Stars ", който се трансформира във водещ в саундтрака към кино лентата " Черната пантера " от 2018 година Карди Би също демонстрира интерес към Сиза и двете записват дружно " I Do " - ария, включена в албума " Invasion of Privacy ". Най-успешното се оказва съдействие й с Доджа Кет, за което бяха отличени с " Грами " предходната година.

В началото на декември м.г. певицата пусна " SOS ", който е определян от експертите като любимец за премиите " Грами " през 2024 г.  Той към този момент жъне триумфи в музикалните ранглисти.

Това обаче не е причина за отмора за Сиза. Най-новата си ария тя показа през февруари - ремикс на сингъла " Special " на колежката й Лизо. " Реално е ", споделя тя пред " Билборд ". " Обявявам 2023 година за година на Сиза. За мен обаче тя е жена на годината най-малко от десетилетие. Винаги съм била почитател на музиката й, на артистичността й… и в действителност я обичам като другар ".

В момента Сиза е съсредоточила старания над първокласно издание на " SOS ". Той ще включва 10 спомагателни песни и следва скоро да излезе.

Изображение: Getty Images/Инфо: БТА; Теодора Славянова

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР