Сийленд или Княжество Сийленд (Sealand) е монархия, която има своя

...
Сийленд или Княжество Сийленд (Sealand) е монархия, която има своя
Коментари Харесай

Само с един жител: Коя е най-малката държава в света?

Сийленд или Княжество Сийленд (Sealand) е монархия, която има своя лична валута, пощенски марки, конституция и народен химн. Това е страна с размерите на два тенис корта, непризната от никоя членка на Организация на обединените нации и оповестила своята самостоятелност от Англия през 1967 година.

В момента " нацията " има... единствено един непрекъснат гражданин. В Англия живее " кралското семейство ", отпред с президента принц Майкъл. Сийленд се намира на някогашния британски форт Моунсел Форт (Maunsell Fort) в Северно море, ситуиран на почти 10 километра от брега на Съфолк, Англия и претендира за власт над едноименното морско пространство към острова.

Тя е оповестена за самостоятелна и суверенна страна на 2 септември 1967 година, откакто крепостта е окупирана от Пади Рой Бейтс, някогашен офицер от английската войска по това време в спор с английските управляващи, взаимно с неговите доближени. Оттогава той и наследниците му непрестанно се борят съществуването на Княжеството да бъде прието от интернационалната общественост, защото до момента нито една страна членка на Организация на обединените нации не го е признала.

Семейство Бейтс и няколко родственици са били първите поданици на Сийленд. Според отчет на CBS не повече от 10 души в миналото са живели на острова в даден миг. В момента има единствено един непрекъснат гражданин. Това е Майкъл Барингтън, който е охранител, електротехник, строител и монтьор, като на процедура е единственият човек, който поддържа постройките, които са на острова.

Държавният глава Майкъл Бейтс или принц Майкъл, наследник на Пади Рой Бейтс, се е преместил в фамилния дом в Есекс, Англия, където живее със брачната половинка си и трите си деца. Пади Рой Бейтс, който също се реалокира в къщата в Есекс през 1999 година, умря през октомври 2012 година на 91 години.

Фамилията Бейтс е имала огромни упоритости: желали са да трансфорат Сийленд в данъчен парадайс, първокласен остров с казино. Но през последните години, с цел да запазят Сийленд на повърхността, Бейтс пробваха всевъзможни типове бизнес, в това число партньорство с интернет бизнесмени, които са вложили милиони в планове, с цел да трансфорат Сийленд в офшорно леговище за данни. Но договорката се проваля мизерно и Сийланд натрупва неразкрит размер на задължения.

Отвъд " селската “ стопанска система семейство Бейтс има бизнес с морски блага, а дъщерята на Майкъл има ботокс клиника. Преди седем години принц Майкъл се дами наново и " създава " нова принцеса Мае Ши, която е била артилерийски офицер в Народноосвободителната войска на Китай, написа Фокус.

Шест десетилетия след основаването на тяхната дребна частна страна, кралското семейство на Сийланд споделя, че остава отдадено на задачите си и се надява, че " златният век " е близо. Принц Майкъл е сигурен, че английският флот няма желание да претендира за Сийленд, само че в случай че го направи, " ще извади най-хубавия си порцелан и ще предложения всички на чаша прекрасен чай ".

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР