Сивото е една идея по-светло от черното и означава малка

...
Сивото е една идея по-светло от черното и означава малка
Коментари Харесай

Протестиращите майки махнаха черните знамена и сложиха сиви шалове

Сивото е една концепция по-светло от черното и значи дребна победа.
След 26 дни протестиращите майки смъкнаха черните флагове и сложиха алегорично сиви шалове? Защо сиви – тъй като този цвят е с една концепция по ярък от черното. По този метод демонстрираха, че има дребна светлина с извоюваната оставка на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи БГНЕС.
Макар и малобройни главните говорителки на митинга още веднъж се събраха пред Министерски съвет, с цел да кажат, че ще останат там, до момента в който оставката не бъде публично гласувана от Народното събрание.
През целия ден родителите не стопираха да показват благодарности на всички, които са ги подкрепили през целия месец. Същевременно подсетиха, че митингът с палатките пред Народното събрание ще продължи, до момента в който не бъдат признати всички претенции в Закона за хората с увреждания, което значи най-малко до декември.
И още веднъж предизвестиха, че са подготвени още веднъж да извадят черните флагове, да блокират булеварди при положение, че властта не помни да извърши настояванията им, за които се борят към този момент над 200 дни.
„ Усилията ни демонстрираха, че една оставка може да се подаде под натиска на хората, с всеки един ръководещ, който се изгаври. Сега сложихме сиви шалове, надали скоро ще сложим бял шал, тъй като промяната занапред стартира и ще продължи с години “, разяснява за БГНЕС една от майките Вера Иванова. Следващата огромна борба е обвързвана с ТЕЛК-овете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР