Сивън Спилбърг от десетилетия снима в мислите си прочутия мюзикъл

...
Сивън Спилбърг от десетилетия снима в мислите си прочутия мюзикъл
Коментари Харесай

Спилбърг пое най-големия риск в кариерата си

Сивън Спилбърг от десетилетия " снима " в мислите си фамозния мюзикъл " Уестсайдска история ", само че когато най-сетне се заема с екранизацията на своята версия, осъзнава, че е поел най-големия риск в кариерата си, написа dnevnik.bg.

Половин век откакто мюзикълът на Ленард Бърнстейн и Стивън Сонхайм печели 10 оскара, режисьорът се заема с любовната история, обхващаща две враждуващи банди, с цел да я опише за новото потомство. Както и от почитание към същинските фенове на това произведение.

" Текстовете на песните са част от живота ми към този момент 65 години. Всичките ми деца помнят албума и имам домашни видеозаписи по какъв начин извършват " Уестсайдска история " във всекидневната ни ", споделя той.

Сондхайм, считан за една от най-важните и авторитетни фигури в този род, умря преди дни на 91 години, без да дочака премиерата. Мюзикълът излиза на " Бродуей " през 1957 година и въпреки да споделя за най-вече за пуерториканци, е основан от четирима бели мъже. Филмът от 1961 година е разгласен за най-хубавия, а в Съединени американски щати към историята се връщат още веднъж и още веднъж.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР