Ситуацията във Велинград е овладяна, потвърди за "Хоризонт" кметът на

...
Ситуацията във Велинград е овладяна, потвърди за "Хоризонт" кметът на
Коментари Харесай

Ситуацията във Велинград е овладяна

Ситуацията във Велинград е овладяна, удостовери за "Хоризонт " кметът на общината Костадин Коев. Няма заплаха водите на река Малка Мътница да залеят подстанцията, която зарежда с ток две общини.

Поради следено изпускане на води от язовир Малка Мътница част от дигите на реката нощес бяха разрушени, което докара до отчасти заливане на аграрни площи.

Обявено беше бедствено състояние до 21 април.

„ В момента обстановката е извънредно спокойна. Водата се е оттекла, тъй че няма заплаха за живота и здравето на хората, тъй че всичко се възстановява. При следеното изпускане на язовир Малка Мътница, река Малка Мътница, извънредно дребна вада, не е могла да поеме цялото количество и част от земеделските земи, които са наоколо, са били наводнени. Ситуацията е под надзор. Няма заплаха. От тук насетне следва, уведомили сме през вчерашния ден регионалният шеф, регионалният шеф ще се обърне към „ Напоителни системи “ и речното корито на река Малка Мътница, тъй като е отвън урбанизираната територия на Велинград, ще бъде прочистено “, сподели Коев пред БНР.

По-рано кметът съобщи, че микросъоръжението не е общинска благосъстоятелност.

Нивото на язовир Малка Мътница край Велинград е под надзор и няма заплаха от преливане, разгласи на собствен ред заместител регионалният шеф на Пазарджик Йордан Кожухаров.

„ Нивото на язовира се следи непрестанно от „ Напоителни системи “, които ни уведомяват. Те просто си наблюдават равнището и като доближи избрана граница, изпускат несъмнено количество. При това изпускане се е получил разлив “.

Днес стартира възобновяване на дигите и разчистване на речното корито на река Мътница.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР