Ситуацията в засегнатите райони от обилните валежи в София през

...
Ситуацията в засегнатите райони от обилните валежи в София през
Коментари Харесай

Общината: Овладяна е ситуацията в засегнатите от валежите райони на София

Ситуацията в засегнатите региони от изобилните превалявания в София през денонощието е овладяна и се възстановява, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. По информация към 18:30 часа екипите на общината са отработили 38 сигнала – най-вече от регион „ Нови Искър " – кв. " Изгрев ", с. Кътина, регион „ Кремиковци " – Бухово, с. Яна, регион „ Витоша ". 

Екипи на Столичната община и пожарната са отводнявали завирявания, наводнени дворове, изби, почистваха наноси, паднали клони и дървета. В дейностите са включени и доброволци от Доброволното формирование на Столичната община. На терен са се отзовали и кметовете на регионите „ Нови Искър " Даниела Райчева, „ Кремиковци " Лилия Донкова и „ Витоша " Теодор Петков.

Отводняването на улици продължава единствено в Яна, заради продължаващи превалявания. На място са спешните екипи на общината и зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов.

Продължава следенето на речните корита и язовирите. Направени са инспекции на дерета и оттоците на Южната дъга на Околовръстния път.

Екипи правят обходи на терен и се следи ситуацията във всички региони. 

В област София-град на терен работят два екипа от столична дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (ПБЗН). Усилията са ориентирани към отводняване на частни домове в квартал “Нови Искър ”. 

По информация на „ Напоителни системи “ ЕАД –  клон „ София “ все още в язовир „ Искър “ има 12% свободен обем; язовир „ Панчарево “ е 1,80 м под кота от преливника, изпуска се с 15 куб. м в секунда https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/475883-prodalzhavat-usiliyata-po-otvodnyavane-nyama-danni-za-bedstvashti-hora. Поради повишаване на равнището на река Яна в София, и река Елешница (Матица) в София област, като превантивна мярка ще бъдат построени насипи от чували. Създадена е нужната организация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР