Ситуацията в Украйна става все по-опасна и трудна и по

...
Ситуацията в Украйна става все по-опасна и трудна и по
Коментари Харесай

Българи разказват за ада в Украйна: Тотален ужас, паника и страх

Ситуацията в Украйна става все по-опасна и сложна и по всичко проличава, че съветските воиски стартират все по-масирани офанзиви по разнообразни цели на цялата територия на страната.

"Бомбардираха със самолети и ракети танковото учебно заведение и кадетския корпус с шест ракети. По предварителни данни има починали. Все още обаче точният им брой не е явен. През нощта руснаците започнаха офанзива против казармата на учебното заведение за авиация в Харков. Също по този начин десантът нападна военно-медицински център ", описа проф. Михаил Станчев, който живее в гр. Храков, пред Нова тв. Българинът добави, че миналата нощ е била може би най-страшната от началото на нападенията до момента.



Станчев се намира към момента в дома си и разкрива, че в близост няма бомбоубежища. "Това са едни изби под жилищния блок. Това е краткотрайно решение, с цел да избягаш от самите удари. Тези мази стават рискови за хората, по тази причина предпочетохме да си останем у дома ", обясни той. Професорът е на мнение, че след несполучливите мирни договаряния, президентът Владимир Путин е почнал да обстрелва по-широк кръг от цели. "Бомбардирайки освен военните обекти, само че и жилищните здания, които са в близост ", посочи проф. Станчев.

Като главен проблем в Храков, Станчев дефинира неналичието на вода в магазините. "Информацията, която имам, е че препаратите за обработка в пречиствателните уреди свършват. Това е допустимо да докара до заболявания ", разкри той пред медията.

"Тук имаше трен за Лвов, само че там не можеш да се качиш. Напомня ми за Гражданската война, когато стотици хора нападат вагоните и те са натъпкани в купето. Предпочитаме да не рискуваме. Най-вероятно ще се евакуираме с кола ", разкри българинът своите проекти за евакуация. Станчев добави, че множеството негови познати българи са решили да останат в града, тъй като са възрастни, а младите фамилии са тръгнали към Полша и България.

Друга българка - Таня Станева пък споделя пред bTV, че е видяла целия смут на войната на гарата в Киев. Вчера тя трябвало да отпътува с трен от Киев. За страдание обаче не съумяла да стигне до околните си и да се види със своето дете.



"Първо потеглих с кола, с цел да стигна до гарата. Страхувах се дали ще съумея, тъй като на моста беше огромно запушване. Стоиш в него, сирената прозвуча два-три пъти и не знаеш от какво да се страхуваш - дали, че не можеш да стигнеш до влака, или че ще умреш на моста. Ужасна суматоха ", описа Станева пред медията.

"Щом стигнахме до гарата, чухме гърмежа при телевизионната кула. Отново прозвуча сирена. Не можете да си визиите какво стана на гарата. Такъв цялостен смут, суматоха и боязън не съм виждала в никакъв случай. Хората тичаха, крещяха ", споделя още тя.

"Едва през вчерашния ден видях целия цялостен смут на войната ", добави тя.



След това хората чуват, че влакът няма да тръгне. Никой не им изяснява за какво и по кое време ще има идващ трен.

"За нас стана огромен проблем по какъв начин да се върнем обратно и да успеем да се върнем до комендантския час ", описа Станева.

Тя опитва да се придвижи с рейс, само че споделя, че не се знае дали ще успее.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР