Ситуацията в Украйна след руската инвазия продължава да бъде критична

...
Ситуацията в Украйна след руската инвазия продължава да бъде критична
Коментари Харесай

Обрат: Свитолина все пак ще играе срещу рускинята Потапова след постигната уговорка

Ситуацията в Украйна след съветската инвазия продължава да бъде сериозна и към този момент рефлектира върху спорта, в това число и тениса. На най-голямата страна по повърхност в света биват наложени редица наказания, измежду които и премахване на съветските тимове от интернационалните надпревари по футбол и баскетбол, а през вчерашния ден бе отправено искане до ITF за прекъсване на правата на съветските тенисисти.

Елина Свитолина също поддържа тази позиция, защото през вчерашния ден се отхвърли от първия си дуел на шампионата в Монтерей против Анастасия Потапова, заявявайки, че няма да взе участие в мачове против представители на Русия и Беларус, до момента в който ATP, WTA и ITF не разгласят съветските играчи за неутрални, без да изобразяват национални знаци. Днес обаче украинката е трансформирала решението си и въпреки всичко ще излезе за срещата си в американския град, откакто е постигнала сделка с уредниците на шампионата по отношение на няколко условия.

" Всичко е контрактувано. Екипът, виновен за излъчването на дуел, както и хората, участващи в организацията на конкуренцията, потвърдиха, че всички флагове и знаци на Русия ще бъдат отстранени по време на мача ", съобщи Елина през украинската медия Great Tennis of Ukraine.

Откриващият конфликт на Свитолина против Потапова се чака да започва не по-рано от 03:00 часа българско време тази нощ.

Източник: GoTennis.ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР