Ситуацията в цялата страна е тежка. Всички го усещаме. Усещат

...
Ситуацията в цялата страна е тежка. Всички го усещаме. Усещат
Коментари Харесай

Димитър Иванов, ГЕРБ-СДС: Държава и общини не се управляват с пропаганда и популизъм

Ситуацията в цялата страна е тежка. Всички го усещаме. Усещат го осезаемо и общините от ямболска област, и обществени домове и учебни заведения, детски градини, лечебни заведения, храмове.

Сметките за последния месец на тези небитови консуматори са три пъти по-високи по отношение на предходните години. Това съобщи на конференция в Ямбол националният представител от

ГЕРБ-СДС Димитър Иванов. И прикани ръководещата четворна коалиция за повече разсъдък и вслушване в потребните препоръки на опозицията и хората.

Народният представител Димитър Иванов организира поредност от срещи и диалози с кметове на общини от област Ямбол, с представители на разнообразни структури и звена и от първо лице се срещна с тежките проблеми, пред които са изправени. Той даде и съответни образци на неколкократно нараснали сметки за сила в общини и обитаеми места от региона. Ако през 2021г. сметката е била 20 хиляди месечно за ел. сила, в този момент е скочила на 60 хиляди лева „ Това е сериозен проблем за бюджета на общините. Сега е най-важно да се поддържат общините, тъй като те са в потрес! “, споделя Иванов.

И приканва ръководещите да понижат пропагандата, а засилят практичните решения. „ Държава и общини не се ръководят с агитация и популизъм “, безапелационен е националният представител от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

Според националният представител от ямболски район Димитър Иванов, държавното управление все още най-вече единствено приказва за обезщетения, само че тях действително ги няма. Затова той още веднъж повтори градивното предложение на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, импортирано в Народно събрание, страната да компенсира на 100% общини, лечебни заведения, детски градини, учебни заведения, обществени заведения, църковни храмове и манастири, по отношение на увеличените и непостижими сметки за електрическа енергия.

Пред представители на медиите националният представител разяснява и друга доста обсъждана тематика измежду обществеността – излязлата информация от страна на представители на Българска социалистическа партия, за голословно висока цена на довършването и оборудването на новия болничен комплекс в Ямбол. Няколко основателни въпроса към ръководещата коалиция зададе националният представител от ямболски район. Как цената за дотъкмяване ремонтните действия при социална поръчка за 26 млн. лева в този момент се твърди, че ремонта ще излезе 53 млн., и по какъв начин съоръжение за 7 млн. става 29 млн. лв.. „ Цялостното довеждане докрай и пускане активността на новата болница в Ямбол при нас беше заложено и щеше да се извърши за 34 милиона, а единствено за няколко месеца при четворната коалиция освен плана се забави с месеци, само че сумата набъбна до 72 млн. лева “, споделя Димитър Иванов.

„ Ние започнахме процесът по дотъкмяване, настояваме за дотъкмяване на новия болничен комплекс, той е приоритет за нашата област, само че в границите на заложените рационални средства. “, безапелационен е Иванов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР