Ситуацията в центъра на Атина продължава да е напрегната, след

...
Ситуацията в центъра на Атина продължава да е напрегната, след
Коментари Харесай

Демонстранти разбиха парламентарна кола на депутат в Атина и раниха охраната

Ситуацията в центъра на Атина продължава да е напрегната, след конфликти сред стачкуващи и полиция по време на протестните демонстрации, поради тежката влакова злополука, която лиши живота на 57 души. В столицата хиляди хора вървяха, скандирайки: „ Това закононарушение няма да бъде забравено “.

Мирните демонстрации бяха прекратени от протестиращи, които хвърлиха бензинови бомбички по полицейски кордон наоколо до Народното събрание, където беше паркирана и парламентарната кола на Олга Геровасилис, която отиде на митинга.

Вътре в колата чакаше полицейската защита на ОлгаГеровасилис, която беше видяна, вследствие на което незнайната група  атакува автомобила с чукове, като счупиха стъклата, при което един служител на реда от защитата бе леко ранен и откаран в поликлиниката на Народното събрание, където му бе оказана първа помощ.

Сблъсъци сред младежи и полиция избухнаха и в южния пристанищен град Патра, както и на север в град Солун, където бяха задържани 15 протестиращи.

Стачката сковава морския и авиотранспорт, като остави фериботите, пътуващи до гръцките острови, закотвени на пристанищата. Спря публичния превоз, остави държавните лечебни заведения да работят единствено с личен състав за незабавна помощ и докара до анулация на образователните занятия в държавните учебни заведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР