Ситуацията в света момента е най-малкото стресираща, не е лесна

...
Ситуацията в света момента е най-малкото стресираща, не е лесна
Коментари Харесай

Лукашенко призна: COVID ситуацията и в Беларус е тежка

" Ситуацията в света момента е най-малкото стресираща, не е лесна и в Беларус. Често признаваме, че обстановката не е лесна, само че е под надзор ". Това съобщи беларуският президент Александър Лукашенко, цитира го държавната организация БелТА.

Политикът сподели, че е дошъл във Витебск, с цел да тества водите в локалния бранш на опазването на здравето. Той напомни, че първата вълна на COVID-19 в Беларус стартира да се популяризира от там.

" Регионът е натрупал голям опит в лекуването на хората ", добави той.
 Лукашенко: Затварям границите поради COVID-19
Лукашенко: Затварям границите поради COVID-19

Спорно решение на президента

Според формалната информация на беларуските здравни експерти, позитивни проби са дали 143 383 души, а 1190 пациенти с COVID-19 са умряли от края на февруари насам.

През последните 24 часа са доказани 1774 нови случая .

От 4 декември държавните медицински центрове в Минск преустановиха даването на планувана здравна помощ заради епидемиологичната обстановка, подреди Министерството на здравеопазването.

Когато COVID-19 стартира да се популяризира в Европа обаче, Лукашенко неведнъж бе подложен на критика за неглижирането на епидемията в страната му.

Дори и на фона на възходящия % на зараза, беларуските управляващи не вкараха никакви карантинни ограничения през пролетт а на 2020 година

През Лукашенко подреди на граничните управляващи да не пускат в страната беларуски жители , отпътували в чужбина по време на пандемията.

Целта на рестрикцията бе да не се допусне разпространяване на ковид в страната.

Тогава съобщи, че решението за възбрана за влизане в страната не съдържа политически нюанси и е краткотрайно.

Съответното решение той взе по време на среща по отношение на ограниченията, подхванати за противопоставяне на разпространяването на вирусни инфекции .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР