Ситуацията в страната е изключително тежка. Алармирахме за това по

...
Ситуацията в страната е изключително тежка. Алармирахме за това по
Коментари Харесай

Метанът стана най-скъпото гориво в целия ЕС

Ситуацията в страната е извънредно тежка. Алармирахме за това по време на нашите митинги, тъй като цените на горивата са фактор, който въздейства върху всяка една стока и услуга в страната ни и на всеки един български жител, това сподели в " Денят стартира " ръководителят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.
 
Изключително обезпокоително е, че метановото гориво е може би най-скъпото в целия Европейски Съюз.
 
Заяви, че има незабавна нужда от поддръжката на страната.
 
" Адмирираме това, което вицепремиерът и министър на превоза - господин Алексиев, прави сега във връзка с транспортния отрасъл, тъй като би трябвало с общи старания да се оправим, когато сме в някаква рецесия, било то икономическа, политическа, пандемията или каквато и да било друга. "
 
Милтенова акцентира, че за автобусните превозвачи е извънредно значимо да работят на налични цени и да обезпечат качествена услуга за популацията. Във връзка със Зелената договорка са закупени рейсове на метан в по-голямата част от регионалните градове в страната.

КЗП се самосезира поради високите цени на метана

В момента те се експлоатират главно в градски и междуселищни условия.
 
 istock istock
" Тази зелена договорка би трябвало да може да бъде подкрепена от страната и да бъдат планувани ограничения. В момента сметката за Зелената договорка, написана от Европейски Съюз, я заплащат българските жители и българските превозвачи ", уточни още тя.
 
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР