Ситуацията в София е трагикомична. ГЕРБ се обявява за опозиция.

...
Ситуацията в София е трагикомична. ГЕРБ се обявява за опозиция.
Коментари Харесай

Софиянски: Ситуацията в София е трагикомична

" Ситуацията в София е трагикомична. ГЕРБ се афишира за съпротива. Но аз не разбирам на кого тъкмо са съпротива тези хора?! Те не са съперници на останалите партии, а очевидно на жителите на столицата, откакто се инатят и дотук над 4 пъти не съумяват да изберат ръководител на съвета. Нужен е здрав разсъдък за излизане от тази рецесия, инак се слага под въпрос цялата конструкция на общинския съвет в локалното самоуправление. "

Това сподели пред Новини.бг. някогашният столичен кмет и министър председател Стефан Софиянски.

" Не считам, че има рецесия във всички общини – на доста места бяха избрани отново кметове, които си правят добре работата. Например в Монтана, Стара Загора, Бургас и други. За рецесия може да се приказва сред някои политически партии и локалната власт. Вижда се некадърност на политическите организации да излъчат безапелационни свои претенденти. Притеснително е, че се бави основаването на ясно законодателство, регламентиращо връзките сред регионалните шефове, кметове, централна власт.

 

Има нещо парадоксално в това название " сглобка " като самоирония на самите ръководещи, тъй като демонстрира тяхната неустойчивост. Аз го одобрявам като жлъч във връзка с общата политическа обстановка. Но най-много това е засегнатост към нас – жителите на България, към обществото ни. Дали това обединяване ще оцелее, не мога да преценява, само че имам възприятието, че са се качили на един остарял „ Москвич ”, тъй като мисленето им е от времето на този износен автомобил, нищо че са младежи. Как ще догонят с него най-малко „ Шкода ” или „ Дачия ” да вземем за пример?! ", сподели още Софиянски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР