Ситуацията в шуменската болница е критична поради недостиг на медицински

...
Ситуацията в шуменската болница е критична поради недостиг на медицински
Коментари Харесай

Критична ситуация в МБАЛ-Шумен заради недостиг на медици

Ситуацията в шуменската болница е сериозна заради дефицит на медицински личен състав. Това оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация, след извършена през днешния ден работна среща на регионалния шеф проф. Стефан Желев с ръководители на здравните заведения в района и представители на други институции, обвързвана с епидемиологичната конюнктура и разпространяването на COVID-19.

Директорът на МБАЛ - Шумен доктор Димитър Костов е определил на срещата обстановката в ръководеното от него лечебно заведение като сериозна. По думите му пациентите в инфекциозно поделение сега са над неговия потенциал, разкрива се Коронавирус бранш - и в първо вътрешно поделение, само че заради увеличаващия се брой на инфектирани лекари и медицински сестри е извънредно мъчно да бъде проведено обслужването на всички пациенти ", е отбелязал доктор Костов, представен от пресцентъра на регионалната администрация.

" За да бъде преодоляна тази обстановка, болничното заведение разчита на солидарността и поддръжката на лекари и сестри от други лечебни заведения и от извънболничната помощ ", е споделил на срещата регионалният шеф проф. Стефан Желев. Според него за ограничение на разпространението на болестта в региона е належащо да се прави по-стриктен надзор към всички, а хората - да бъдат виновни към себе си и към своите близки.

Апелът на здравните управляващи към всички е - да се съблюдават ограниченията за наложително носене на защитните маски в закрити пространства, да се заобикаля скупчването на хора, да се съблюдава физическа отдалеченост, да се прави постоянна стерилизация на работното място и у дома.

Епидемичната конюнктура, нуждата от стягане на контрола и въвеждането на спомагателни противоепидемични ограничения в Шуменско ще бъдат разисквани на 14 октомври, на друго съвещание на Областния спешен щаб, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР