Ситуацията в ромската махала "Запад" е спокойна. Всички хора се

...
Ситуацията в ромската махала "Запад" е спокойна. Всички хора се
Коментари Харесай

Сбирката в Перущица на евангелисти е била на закрито, кметът няма право да затвори църквата им

Ситуацията в ромската махала "Запад " е спокойна. Всички хора се придвижват до работните си места. Това съобщи пред БТВ Мария Вълканова, кмет на Перущица.

Припомняме, че свещеник от Варна провежда всеобща колекция на евангелисти от над 50 души в Перущица, като по този начин провокира огнище на болестта. Мъжът умря през вчерашния ден, а към този момент петима души от квартал "Запад " са инфектирани.

Карантинираните 20 души са без признаци и в положително общо положение, разкри още тя.

Почина пасторът с COVID-19 от евангелистката колекция в Перущица

"Не бях наясно за сбирката на евангелистите. По принцип не се изискват позволения за такива сбирки. Събрали са се много хора и то на закрито ", добави Вълканова.

"Дезинфекцираме през несъмнено време, полицията стопира скупчването на доста хора. Само дистанцията може да ни избави от вируса ", сподели още тя.

"Хората от махалата желаеха да схванат кои са инфектираните. Всички са спокойни в този момент. Надявам се да няма нови случаи ", добави Мария Вълканова.

Масова евангелистка колекция провокира взрив на COVID-19 в Перущица

"Хората в квартала не са участвали на тази колекция. Нямам право да затворя църквата. Има обаче заповед на министъра - хората да са през стол ", приключи кметът на Перущица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР