Ситуацията в окупирания от Русия Северодонецк е близка до хуманитарна

...
Ситуацията в окупирания от Русия Северодонецк е близка до хуманитарна
Коментари Харесай

Руските войски разграбват имущество в Северодонецк

Ситуацията в окупирания от Русия Северодонецк е близка до филантропична злополука, съобщи през днешния ден ръководителят на украинската Луганската регионална администрация Серхий Гайдай, представен от УНИАН.

Според него съветските войски разграбват имуществото на жителите на града, а в града няма вода, светлина и електричество. 80% от къщите са разрушени или развалени. Някои хора се пробват да се върнат за движимостите си, само че все по-често намират празен апартамент, цитира news.bg.

След като идват в града, руснаците първо депортират част от локалното население, вземат ключовете и стартират да плячкосват всичко. Те идват до жилищните блокове с камиони. Изнасят даже и мебелите, към този момент не става въпрос единствено за домашен уреди ", написа Гайдай в своя канал в Telegram.

След продължителни и кървави улични сражения украинската войска се изтегли от Северодонецк при започване на юли, след което проруските сили поеха контрола над града. По информация на украинската военна администрация в града към този миг са били останали към 8000 поданици.

Серхий Гайдай написа и че съветската войска продължава да унищожава и близките села. Това продължава и сега в цялата Луганска област, с цел да се доближи до административните граници.

Според него обстановката е сходна и в обитаемоте места в Донецка област, които се намират наоколо до границата с Луганска област.

Припомняме, че когато съветският боен министър Сергей Шойгу разгласи продължаването на " специфичната интервенция " по проект и я върна семантично към първичните ѝ цели за денацификация на цялата украинска територия, увери, че обезпечаването на кротичък живот в следените от Русия територии ще продължи и че съветските войски оказват всестранна поддръжка на популацията на освободените градове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР